Toimitusjohtaja sai kaksinkertaisen tappavan annoksen metanolia: Poliisi pitää Forssan murhaa selvitettynä – teosta epäilty opettajanainen kuoli tutkintavankeudessa

Toimitusjohtaja sai kaksinkertaisen tappavan annoksen metanolia - teosta epäilty opettajanainen kuoli tutkintavankeudessa 5:45

Poliisi pitää Forssan metanolimurhaa juhannuksena 2015 selvitettynä, vaikka tapaus ei koskaan edennyt oikeuteen asti. Tutkinta päätettiin 2016, koska yrittäjämiehensä myrkyttämisestä epäilty 46-vuotias opettajanainen kuoli tutkintavankeudessa. Naisen kuolemaan ei liittynyt rikosta.

Oikeuslääkärin raportin mukaan miehestä oli löytynyt kaksinkertainen tappava annos metanolia. Poliisin mukaan kyse ei ole ollut vahingosta.

– Se on tietysti mahdollista mutta aika epätodennäköistä. Pidän juttua selvitettynä, tapauksen tutkinnanjohtajana toiminut Marko Mäkinen Hämeen poliisilaitokselta sanoi Rikospaikka-ohjelman haastattelussa.

51-vuotiaan varakkaan yritysjohtajan kuolema oli aluksi tullut poliisin tietoon normaalina kuolemansyyn selvittämisenä. Tapaus muuttui murhatutkinnaksi yli puoli vuotta miehen kuoleman jälkeen.

Murhasta oli epäiltynä miehen opettajavaimo, ja hänet vangittiin tammikuussa 2016.

Kertoi ostaneensa metanolin puhdistusaineeksi

Poliisitutkinnan mukaan nainen oli kysellyt tuttaviltaan keväällä 2015, mistä hän voisi saada metanolia. Nainen päätyi lopulta tilaamaan 10 litraa metanolia verkkokaupasta ennen epäiltyä henkirikosta. Hän kiisti murhan ja kertoi ostaneensa metanolin puhdistusaineeksi.

Murhasta epäilty nainen kuoli poliisivankilassa helmikuussa 2016.

Katso Rikospaikan juttu, miten Forssan metanolimurhan tutkinta eteni.

 

Lue myös:

    Uusimmat