Toimitusjohtaja raiskasi läheisen lapsen ainakin 100 kertaa ja hyväksikäytti muitakin – käsittämättömän törkeitä rikoksia vuosia tehnyt mies tuomittiin 12 vuodeksi vankilaan

Viisikymppinen varsinaissuomalainen mies tuomittiin peräti 12 vuoden vankeusrangaistukseen tämän hyväksikäytettyä viittä lasta, ollen yhden kanssa yhdynnässä ainakin sata kertaa.

Teoista varhaisimmat olivat tapahtuneet vuonna 2008 ja viimeisin päättynyt tämän vuoden kesäkuussa.

Lukuisia rikoksia Suomessa ja ulkomailla

Vakavimpia miehen tekoja oli Turussa ja muualla Suomessa vuosina 2014–2019 tapahtunut törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ja törkeä raiskaus sekä vuonna 2019 kahden kuukauden aikana tapahtunut törkeä lapsenraiskaus.

Mies tuomittiin lisäksi ulkomailla vuonna 2008 tapahtuneesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja vuonna 2011 tapahtuneesta pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Lisäksi hän syyllistyi vuonna 2015 sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämiseen.

Toistuvia lähisukulaisen raiskauksia

Vakavin tekokokonaisuus oli vuosia kestänyt hyväksikäyttö, jossa mies oli ainakin sadalla eri kerralla ollut sukupuoliyhteydessä lapsen kanssa. Eri tavoin toteutettuja yhdyntöjä oli kuvattu ja tallennettu, ja mies oli uhrille läheinen henkilö, minkä takia uhrin asemaa kuvailtiin riippuvaiseksi mieheen nähden. Rikosnimikkeen perusteella mies on ollut sukupuoliyhteydessä lapsensa tai lapsenlapsensa kanssa.

– Ottaen huomioon vastaajan ja asianomistajan keskinäisen suhteen laatu ja sen erityispiirteet, asianomistajan on katsottu olleen sellaisessa avuttomassa tilassa vastaajaan nähden, että myös raiskausrikoksen tunnusmerkistö on täyttynyt, tuomiossa kerrotaan.

Vuoden 2019 huhtikuun jälkeinen osuus teoista oli käsitelty törkeänä lapsenraiskauksena tuolloin voimaan tulleen lainmuutoksen johdosta.

Otti ilman lupaa laittomia kuvia lapsista

Vuoden 2008 teossa ulkomailla oli voimakkaan alkoholin käytön yhteydessä pakotettu alaikäinen, tekijälle läheinen uhri tarkemmin määriteltyyn seksuaaliseen tekoon.

Mies lisäksi valmisti lasta esittäviä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavia kuvia ja tallenteita kuvissa olevien lasten tietämättä. Mies oli käyttänyt rikoksissa välikappaleena henkilöä, joka ei ollut rikosoikeudellisessa vastuussa.

Lähes 60 tonnin kärsimyskorvaukset

Vuonna 1964 syntynyt mies tuomittiin 12 vuoden vankeuteen.

Hänen katsottiin syyllistyneen törkeään raiskaukseen, törkeään lapsenraiskaukseen, sukupuoliyhteyteen lähisukulaisten kesken, kahteen törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön, pakottamiseen seksuaaliseen tekoon, neljään sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämiseen, räjähderikokseen ja ampuma-aserikokseen.

Tämän lisäksi miehen maksettavaksi tulivat korvaukset uhreille aiheutetusta kärsimyksestä. Vakavimman rikoksen uhrille korvattavaa tuli 40 000 euroa. Toiselle uhrille määrättiin maksettavaksi 13 000 euroa korvauksia ja kolmelle muulle 2000 euroa. Yhteensä kärsimyskorvauksia tuli maksettavaksi 59 000 euroa.

Rikoksen julkisen selosteen mukaan korvauksia korotettiin tekojen poikkeuksellisen laadun, olennaisuuden ja osapuolten välisen suhteen vuoksi.

Vaatimattoman yrityksen johtaja

Mies tuomittiin menettämään sotilasarvonsa, hallussaan olleen kiväärin ja patruunat sekä puhelimia, tietokoneen kovalevyineeen sekä muistitikun.

Hän on pienehkön yrityksen toimitusjohtaja.

Miehen nimeä ei julkaista uhrien henkilöllisyyden suojelemiseksi.

Juttua päivitetty 19.11.2019 kello 11.33: Tarkennettu rikoksia, rikosnimikkeitä ja tuomittuja seuraamuksia, mukaan lukien kärsimyskorvausten suuruus.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja