Mainos

Toimitusjohtaja: Club Vaticanilla ei ole mitään tekemistä katolisen uskonnon kanssa

Helsinkiläinen yökerho Club Vatican! saa pitää nimensä. Yökerhoa pyörittävä Rentindil-yhtiö voitti Suomen katolisen kirkon nimikiistassa Helsingin käräjäoikeussa.

Suomen katolisen kirkon mielestä Rentindilillä ei ollut oikeutta käyttää Club Vatican! -nimeä. Lisäksi se vaati yökerholta 30 000 euron korvauksia.

Katolinen kirkko perusteli kantaansa muun muassa näin (suora lainaus Helsingin käräjäoikeuden tuomiosta):

"Katoliselle Kirkolle Suomessa aiheutuu haittaa siitä, että kanteen kohteena olevaa aputoiminimeä ja siinä olevaa Vatikaani -nimeä, joka viittaa katoliseen uskontoon, käytetään identifioimaan Restindilin yökerholiiketoimintaa. Koska sana "Vatican" kuuluu katolilaiseen arvomaailmaan, Katolinen Kirkko Suomessa kärsii haittaa sen edellä kerrotusta käytöstä. Haitta ilmenee pääosin aineettomana, Suomen perustuslaissa ja uskonnonvapauslaissa suojatun, katolista uskoa tunnustavien henkilöiden arvomaailman loukkauksena. Hyvitystä vaaditaan aineettomasta haitasta, jota Restindilin toiminnan johdosta on kärsitty. Suomen Katoliselle Kirkolle on lisäksi aiheutunut asian selvittelykuluja, kuten matkakuluja valokuvaamaan Pietarin aukiolla sijaitsevaa patsasta, jossa on kuvattu Pietarin avaimet ja Paavin tiara."

Club Vatican!-yökerho on ollut toiminnassa puolitoista vuotta. Restindilin toimitusjohtaja Maria Niemi painottaa, ettei nimeä valittaessa ollut tarkoitus viitata katoliseen uskontoon vaan Italiaan ja muinaiseen Roomaan.

– Yökerholla ei ole mitään tekemistä katolisen uskonnon kanssa. Päädyimme nimeen, koska olimme miettineet muinais-Rooman teemaa ja Vatican kuulosti nasevalta ja sellaiselta nimeltä, jonka suomalaiset osaavat lausua.

Yökerhossa tarjotaan muun muassa drinkkejä, joiden nimet viittaavat muinais-Roomaan. Lisäksi yökerhossa järjestetään toogabileitä.

Niemi kertoo olevansa helpottunut käräjäoikeuden päätöksestä.

– Yli vuoden päivät tämä oikeusprosessi kesti. Se tuli silloin täysin yllätyksenä ja oli täysi shokki.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.