Toimittajien Sumuverho-palkinto Helsingin poliisilaitoksen viestinnälle: "Vaikea saada vastauksia jopa yksinkertaisiin asioihin"

Valokeila-palkinnon avoimesta tiedottamisesta saa rikostarkastaja Aki Lahtinen.

Oikeustoimittajien yhdistys on myöntänyt vuoden 2022 Sumuverho-palkinnon Helsingin poliisilaitoksen viestinnälle. Yhdistyksen mukaan viestinnästä on vaikea saada vastauksia jopa yksinkertaisiin ja julkisiin asioihin. Poliisin viestintä on esimerkiksi kieltäytynyt antamasta tietoa siitä, kuka on tietyn jutun tutkinnanjohtaja, vaikka tutkinnanjohtajalla on esitutkintalain mukaan oikeus antaa tietoja esitutkinnasta julkisuuteen, Oikeustoimittajat kertovat.

Oikeustoimittajien mukaan poliisilaitoksen viestinnän linjaukset heikentävät toimittajien mahdollisuuksia seurata esitutkinnan etenemistä ja vaarantavat siten kansalaisten perustellun oikeuden saada tietoa vireillä olevista rikosasioista.

Palkinto avoimuudesta rikostarkastaja Aki Lahtiselle

Valokeila-palkinnon avoimesta tiedottamisesta ja myönteisestä suhtautumisesta mediaan saa rikostarkastaja Aki Lahtinen. Lahtinen toimi ennen Europoliin siirtymistään tutkinnanjohtajana Turun alueen isoissa ja vanhoissa henkirikosjutuissa.

Oikeustoimittajien mukaan Lahtinen tiedotti tutkinnoista avoimesti ja kansantajuisesti ja yhteistyö hänen kanssaan on aina sujunut hyvin. Oikeustoimittajat kertovat, että hän piti mediaa erityisen hyvin kartalla siitä, miten tutkinnat etenevät.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja