Mainos

Toimittajaa syytetään ihmissalakuljetuksesta Ruotsissa – avusti nuorta pakolaispoikaa matkustamaan maahan

Ruotsalainen tv-toimittaja on joutunut syytteeseen ihmissalakuljetuksesta sen jälkeen, kun mies avusti nuorta syyrialaispoikaa matkustamaan Kreikasta Ruotsiin. Tapauksesta kertoo brittilehti The Guardian.

Fredrik Önnevall kuvasi vuoden 2014 keväällä dokumenttia Euroopan kansallismielisistä puolueista ja niiden suhtautumisesta Eurooppaan saapuvia pakolaisia kohtaan.

Dokumenttia tehdessään mies tapasi Kreikassa 15-vuotiaan Abedin. Yhdessä kahden kollegansa kanssa Önnevall auttoi poikaa matkustamaan Ruotsiin.

The Guardian kertoo, että Ruotsin viranomaisten mukaan mies oli avustanut poikaa tietoisesti, vaikka tällä ei ollut passia tai muita maahan tuloon vaadittavia asiakirjoja.

Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:lle työskentelevää Önnevallia sekä tämän kollegoita saattaa odottaa nyt kolmen kuukauden mittainen vankeustuomio, mikäli heidät tuomitaan ihmissalakuljetuksesta. Toimittaja on itse kiistänyt syyllistyneensä rikokseen.

– En kadu yhtään mitään. Tiedän, mitä teimme ja olisin tehnyt samoin tänäkin päivänä, mies kertoi SVT:lle maaliskuussa sen jälkeen, kun hänet oli kutsuttu kuulusteltavaksi tapaukseen liittyen.

Önnevall on puolustanut itseään vetoamalla siihen, että hän tai hänen kollegansa eivät vaatineet Ruotsiin heidän avustuksellaan saapuneelta pojalta rahaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.