Todt: Valitsimme kisaan väärät renkaat

Ferrari-tallin autot nappasivat vaiherikkaiden vaiheiden jälkeen Unkarin F1-osakilpailussa kaksi viimeistä pistesijaa. Tallipomo Jean Todtin mielestä erilainen rengasvalinta olisi voinut tuoda paremman lopputuloksen.

BMW Sauber -tallin Robert Kubican hylkäyksen jälkeen viimeiselle pistesijalle noussut Michael Schumacer starttasi kisaan välikelin renkailla. Radan kuivuttua hän ei myöskään vaihtanut autoonsa kuivan kelin renkaita. Schumacherin matka katkesi kolme kierrosta ennen maalia auton tekniseen vikaan.

Todtin mielestä lopputulokseen ei kuitenkaan voi olla täysin tyytymätön. Kuljettajien mestaruustaistelussa ero Renault'n Fernando Alonson ja Schumacherin välillä kaventui kymmeneen pisteeseen.

- Meillä ei ollut kisan alussa käytössämme oikeanlaisia renkaita. Nopeutemme ei vain riittänyt, mutta radan kuivuessa emme osanneet ottaa tilanteesta irti kaikkea hyötyä. Tästä huolimatta saimme kuitenkin kavennettua mestaruustaistelua. Kisan tietyissä vaiheissa tilanteemme näytti vielä paljon synkemmältä. Tällaista autourheilu vain on, totesi Todt.

Todt muisti myös onnitella kilpailussa F1-uransa ensimmäistä voittoa juhlinutta Honda-tallin Jenson Buttonia.

- Kilpailu oli vastoinkäymisten sävyttämä. Hän starttasi kisaan 14. lähtöruudusta ja onnistui nousemaan loistavalla ajolla voittajaksi. Hän kyllä ansaitsee tämän menestyksen, kertoi Todt.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat