Todt taustoitti Räikkös-sopimusta

Ferrarin tallipäällikkö Jean Todt kertoi Kimi Räikkösen vuodet 2007-09 kattavan Ferrari-sopimuksen julkistamisen jälkeen, ettei suomalaiskuljettajalla missään vaiheessa ollut huhuttua esisopimusta Ferrarin kanssa, vaan osapuolten välillä allekirjoitettiin saman tien lopullinen sopimus.

- Meillä ei koskaan ollut minkäänlaista esisopimusta. Meillä oli allekirjoitettu sopimus ja sillä selvä. Välillä hymyilin hieman, kun näin spekulaatioita tai yksityisiä tapaamisia Kimin houkuttelemiseksi, mutta tärkeää on se, että uskomme Kimin olevan erittäin vahva ja lahjakas kuljettaja. Pidän hänen persoonastaan ja hän on seuraaviksi vuosiksi sitoutunut Ferrarille, Todt totesi.

Ferrarin oli helppo päätyä Räikkösen palkkaamisen kannalle.

- Ensinnäkin katsoimme, ketä kuskimarkkinoilla oli saatavilla ja kenet haluaisimme saatavilla olevista. Kun meillä oli valinnanvaraa, niin keskityimme kolmeen nopeimpaan saatavilla olevaan kuljettajaan. Yksi niistä (Felipe Massa) ajoi jo meillä ja toinen oli mieluisin vaihtoehto ja hänet saimme. Valinta oli onneksi helppo, koska hän halusi tulla Ferrarille ja me halusimme hänet Ferrarille, Todt kertoi.

Todt tunnustaa sen, ettei odota Räikkösen ajavan Ferrarille 71 GP-voittoa kuten edeltäjänsä Michael Schumacher.

- Samaan menestysmäärään yltäminen olisi vaikeaa ja riippuisi käytettävissä olevasta ajasta ynnä muusta. Kimi on ollut erittäin kilpailukykyinen ja meidän tehtävänämme on toimittaa hänelle parasta tukea ja paras auto, Todt linjasi.

Todt ei usko, että Räikkösen Ferrarille siirtyminen olisi ajanut Schumin eläkkeelle.

- Jotkut ihmiset ovat spekuloineet, että Michael teki päätöksensä, koska ei halunnut kilpailla Kimiä vastaan. He ovat yksinkertaisesti hölmöjä, Todt latasi.

Osapuolet eivät ole kommentoineet sopimuksen rahallista arvoa, mutta Räikkösen uskotaan saavan Ferrarilta noin 30 miljoonan dollarin vuosipalkkaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat