Valokuvasta nousi rengaskohu F1:ssä

Monzan varikolla viime viikonloppuna otetusta valokuvasta on noussut formula ykkösten uusin kohu.

Valokuvassa on Ferrari-tallin rengastoimittajan Bridgestonen työntekijä, joka on pukenut päälleen suojavarusteet: hanskat, suojahaalarin sekä hengityssuojaimen. Renault'n rengastoimittajan Michelinin mielestä F1-varikolla ei pitäisi olla mitään tarvetta moisille suojavarusteille, mikäli toimitaan sääntöjenmukaisesti.

Michelinin huolenaihe koskee sitä, että Bridgestone käsittelisi sääntöjenvastaisesti renkaitaan suihkuttamalla niiden pintaan pitoa parantavaa ainetta.

- Rengasyhtiön normaali työskentely F1-kisassa sisältää renkaiden kiinnittämistä paikalleen, täyttämistä ja irrottamista. Näihin toimintoihin me emme käyttäisi tällaisia varusteita. Omien asiantuntijoidemme mielestä tällaista varustusta tarvittaisiin siinä tapauksessa, että tuotteista lähtisi höyryjä tai myrkyllisiä sivutuotteita. Me emme käytä sellaisia aineita F1-kisoissa tai testiradoilla, Michelin kertoi.

Bridgestone on antanut kansainväliselle autoliitolle FIA:lle selvityksensä varusteiden tarpeellisuudesta, ja FIA on sen hyväksynyt.

- Olemme tietoisia valokuvasta eikä meillä ole mitään huolenaiheita siitä, FIA:n tiedottaja vahvisti.

(MTV3-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat