Shnaider MF1-tallin myymisestä: Vaikeimpia päätöksiäni

Formula ykkösten MF1-tallin siirtyminen uuteen omistukseen jäi Monzan viikonloppuna Ferrarin kuljettajauutisten varjoon. Midland-yhtymän omistava venäläissyntyinen Alex Shnaider myi tallinsa hollantilaiselle Spyker-autonvalmistajalle ja internetfirma Lost Boysilla rikastuneelle Michiel Molille.

- Päätös tallin myymisestä oli yksi vaikeimmista, joita olen koskaan kohdannut. Ei ole helppoa luopua sellaista, johon on panostettu niin paljon energiaa ja intohimoa. Kuitenkin vaikka olisin kuinka kovasti toivonut tallin jatkuvaan kasvuun meidän omistuksessamme, niin uskon aidosti siihen, että omistajanvaihdos hyödyttää parhaiten kaikkia asianosaisia: Midland-yhtymää, Spykeriä ja tallia, Shnaider taustoitti.

Shnaider sai vajaassa kahdessa vuodessa kehitettyä konkurssikypsästä Jordan-tallista elinkelpoisen kilpatallin.

- Olen ylpeä siitä, että jätän tallin paljon parempaan tilaan kuin missä se oli 20 kuukautta sitten, jolloin hankimme sen. Se ei ole pelkästään taloudellisesti vakaammassa tilassa, vaan myös kilpailukykyisempi radalla.

MF1 oli historian ensimmäinen venäläistalli F1:ssä, mutta Shnaider antaa ymmärtää, ettei Venäjältä löytynyt riittävästi tukea.

- Tällä hetkellä formula ykköset ovat Hollannissa paljon kehittyneemmässä ja paremmin ymmärretyssä asemassa kuin Venäjällä. Uskon, että uudet omistajat pystyvät hyödyntämään Hollannin kaupalliset ja kansallismieliset lähtökohdat, sillä niistä voi olla tallille ainoastaan hyötyä.

Spyker MF1 Racing -nimellä jatkossa tunnettava talli ehti jo kertoa testaavansa ensi viikolla Silverstonessa 19-vuotiasta espanjalaiskuljettajaa Adrián Vallésia, joka ajoi päättyneellä kaudella GP2-sarjassa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat