Briatoren kommenteista ei rangaistuksia

F1-sarjassa kilpailevan Renault'n tallipäällikkö Flavio Briatore selviää ilman seuraamuksia Italian GP:n jälkeen laukomistaan syytöksistä, joissa tallipomo väitti Kansainvälisen autoliiton FIA:n pelaavan mestaruutta Ferrarin taskuun.

FIA käynnisti Italian GP:n tapahtumien jälkeen tutkimuksen Briatoren lausunnoista. Myöhemmin tallipomo kuittasi kommenttinsa pelkkänä vitsinä ja vakuutti uskoaan FIA:n oikeudenmukaiseen toimintaan.

Autosport.comin mukaan Briatoren lausuntoihinsa jälkikäteen tekemät korjaukset ovat saaneet nyt FIA:n lopettamaan tapauksen enemmän tutkinnan.

FIA:n puheenjohtajan Max Mosleyn mukaan Briatoren ja Renault'n kuljettajan Fernando Alonson Italiassa antamat kommentit olivat lähinnä kiihtyneessä mielentilassa lauottuja möläytyksiä.

- He antoivat kiperässä tilanteessa tunteilleen vallan ja sanoivat hetken mielijohteesta impulsiivisia asioita. Joskus Flavio puhuu turhankin kiihtyneeseen tapaan, mutta hän korjasi myöhemmin sanomisiaan. FIA antaa rangaistuksia vain siinä tapauksessa, jos kommentit vahingoittavat lajin mainetta. Mielestäni tällä kertaa ei tapahtunut niin, kommentoi Mosley Autosprint-lehdelle.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat