Todt sivalsi F1-valittajia

Ferrarin F1-tallin päällikkö Jean Todt on kimpaantunut kommenteista, jotka kyseenalaistavat F1-kisojen tuomarityöskentelyn.

Todt korostaa, ettei halua kommentoida Fernando Alonson ja Flavio Briatoren Italian GP-viikonloppuna antamia lausuntoja, mutta Ferrari-pomon kommentit vaikuttavat Renault-leiriin suunnatuilta.

- Jos katsomme ajassa taaksepäin, niin minä olen monta kertaa ollut tyytymätön joihinkin päätöksiin tai lopputuloksiin. Olemme kuitenkin aina sanoneet, että hyväksymme ne, koska meidän täytyy tässä bisneksessä tunnustaa se, että on olemassa kattojärjestö ja ihmisiä tuomaroimassa, kuten kaikissa urheilulajeissa. Jos jotkut ihmiset ovat kyllästyneitä olemaan mukana tässä bisneksessä, niin kyseessä on heidän oma valintansa. Ei tässä tarvitse olla mukana, jos ei tee sitä mielellään, Todt ohjeisti valittajia.

Italian GP:n tuomaristo pudotti Alonson 5. ruudusta lähtöruudukon 10:nneksi, koska espanjalaisen katsottiin hidastaneen Ferrarin Felipe Massaa lauantain aika-ajossa. 4. ruudusta lähtenyt Massa jäi lopulta kisassa yhdeksänneksi pilattuaan rengassarjansa Alonson moottoririkon radalle jättämän öljyläikän aiheuttamassa lukkojarrutuksessa.

- Minusta tuntuu pahalta, ettei Felipe onnistunut saavuttamaan edes pisteitä, koska hän joutui lähtemään 4. ruudusta, sen sijaan, että hän olisi luultavasti yltänyt paalulle. Emme saa koskaan tietää, mitä olisi voinut tapahtua. Olemme hyväksyneet sen kilpa-autoiluun kuuluvaksi. Mutta se on varmaa, että jos hän olisi lähtenyt lähempänä kärkeä, niin kisa olisi ollut erilainen. Ehkä Michael (Schumacher) ei olisi silloin voittanut, en tiedä, Todt pyöritteli.

(MTV3-AFP)

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat