Todennäköisesti kaksi poikasta – Viikin merikotkat kantavat nyt urakalla ruokaa pesälle

1:29

Lähellä Helsingin ydinkeskustaa, Vanhankaupunginlahdella, ensimmäistä kertaa pesivä merikotkapariskunta on saanut perheenlisäystä. Poikasten määrästä ei ole täyttä varmuutta, mutta niitä saattaa olla kaksi. Emot kantavat nyt urakalla ruokaa pesälle.

Vanhankaupunginlahden merikotkaemoilla riittää nyt kiirettä. Pesään on kannettava runsaasti ruokaa, että äskettäin kuoriutunut poikanen tai poikaset vahvistuisivat. Ruokalistalla näyttää olevan ainakin kalaa. Vielä ei tiedetä varmasti, montako poikasta pesässä on.

– On epävarmaa, onko siellä kaksi poikasta. Todennäköisesti niitä on kaksi, koska se ruokki niitä mahdottoman kauan. Tämä on nyt arvio, muistuttaa merikotkarengastaja Hannu Ekblom tarkkailtuaan pesää pitkän tovin.

Poikaset yritetään myös rengastaa

Kotkapariskunta ei jätä pesää hetkeksikään tyhjäksi, jotta poikaset pysyisivät turvassa.Hannu Ekblom suunnittelee jo poikasten rengastamista, vaikka vielä ei ole varmaa, pääseekö pesälle edes kiipeämään. Pesäpuun oksat näyttävät kaukaa katsoen heiveröisiltä.

– Jos sinne pääsee yrittämään, se olisi toukokuun loppupuolta, siinä 20. päivän paikkeilla, arvioi Ekblom.

Yhtä lähellä kaupungin keskustaa merikotka ei ole aiemmin pesinyt.

– Olisi aika hieno homma saada nuo keskustan poikaset rengastettua. Voitaisiin sitten seurata vuosien saatossa, mihin ne itse jäävät asettumaan. Jäävätkö ne itse kaupunkialueelle pesimään vai menevätkö johonkin kauemmaksi, arvuuttelee Ekblom.

Lopin saaren merikotkat ovat tarkassa valvonnassa. Lintuharrastajat seuraavat herkeämättä pesän tapahtumia. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja