Timo Soini oli saada pullosta päähän viime eduskuntavaalien alla – kun Juha Sipilän kimppuun hyökättiin toissaviikolla, kaksikko purki tuntojaan yhdessä

10:34
Timo Soini muistelee pelottavaa tilannetta Korson maalaismarkkinoilla, jossa oli saada iskun pullosta päähän – näin hän tuki vastikään hyökkäyksen kohteeksi tullutta Juha Sipilää.

Entinen ulkoministeri Timo Soini keskusteli entisen pääministerin Juha Sipilän kanssa heti sen jälkeen, kun Sipilän kimppuun käytiin toissaviikolla lähellä eduskuntaa.

Soini Vieraili MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa perjantaina. Timo Soinin mukaan Juha Sipilä lähetti hänelle viestin tapahtuneen jälkeen. Soini soitti Sipilälle ja kaksikko keskusteli tilanteesta.

– Kuljimme neljä vuotta samassa hallituksessa yhtä jalkaa ja koimme uhkailut ja tappouhkaukset useampaan kertaan, Soini kertaa ministerivuosiaan.

Timo Soinilla on omakohtaista kokemusta vastaavasta tilanteesta vuodelta 2019, kun hänen kimppuunsa hyökättiin Korson maalaismarkkinoilla.

 – Tilanne oli todella vakava. Pullosta olisi tullut päähän, ellei turvamies oli tullut. Jälkeenpäin autossa sitä ajatteli, miten olisi käynyt, ellei turvamies olisi päässyt väliin tilanteeseen. Hän ansaitsisi mitalin, Soini sanoo.

Tiukka ei väkivallalle

Entinen ulkoministeri on huolissaan väkivallan lisääntymisestä sekä asenteiden kovenemisesta, myös politiikassa.

Soini muistuttaa, että poliitikkoja täytyykin arvostella ja se kuuluu demokratiaan, mutta väkivalta ja sillä uhkaaminen eivät kuulu demokratiaan.

– Kaikkien täytyisi ymmärtää, että väkivalta ei kuulu ihmisten väliseen toimintaan, ei ylipäätään eikä politiikkaan. Kärjekäs keskustelu on siinä mielessä pahasta, että siinä demonisoidaan ja epäinhimillistetään ihmisiä ja poliitikkoja.

Soini totesi, että vaikka hän onkin usein eri mieltä vasemmiston ja vihreiden mielipiteistä, hänelle ei tulisi koskaan mieleenkään kyseenalaistaa poliittisten vastustajien ihmisarvoa.

– Politiikassa pitää käydä taistelua parhailla ideoilla ja esityksillä eikä mennä henkilökohtaisuuksiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja