Timo Soini kritisoi potkujaan Espoon sinisistä raamatullisin sanankääntein – vaatii "hairahtaneiden veljien katumusta tomussa ja tuhkassa"

3:24
Katso video: Timo Soini puhui sinisten ja kristillisdemokraattien vaaliliitosta sekä tulevien kuntavaalien asetelmasta Viiden jälkeen -ohjelmassa viime vuoden marraskuussa.

Espoon sinisten hallituksen mukaan Soini pilasi ja haittasi paikallisyhdistyksen toimintaa.

Espoon sinisistä erotettu kaupunginvaltuutettu Timo Soini avasi sanaisen arkkunsa MTV Uutisille tapauksen tiimoilta.

Espoon Siniset ry:n hallitus teki 3. kesäkuuta yksimielisen päätöksen, että se erottaa kaupunginvaltuutettu Soinin. ´

Länsiväylän mukaan erottamisen taustalla on muun muassa suuttumus siitä, että Soini esiintyi Liike Nytin vaalimainoksessa kahden Espoon sinisistä eronneen kuntavaaliehdokkaan kanssa.

Soini pitää erottamista laittomana vedoten yhdistyslain 15. pykälän 2 momenttiin sekä puolueen sääntöihin.

– Minua ei ole kuultu asiassa. Erottamista ei ole laillisessa mielessä tapahtunut ja puolueen puheenjohtaja Kari Kulmala on ilmoittanut, että Soinia ei eroteta.

Soinin mainitseman pykälän mukaan asianomaiselle jäsenelle on varattava tilaisuus selityksen antamiseen asiassa ennen erottamispäätöksen tekemistä, ellei syynä ole jäsenmaksun maksamatta jättäminen.

Soini kertoo olevansa valmis antamaan erottamisen anteeksi, mutta vain jos Espoon sinisten hallitus osoittaa katumusta.

– Minä olen armahtavainen mies ja jos nämä veljet, jotka ovat hairahtaneet laittomille teille tomussa ja tuhkassa katuvat, niin annan anteeksi. Mutta jos he eivät sitä tee, puolue joutuu saattamaan heidät tilille tästä laittomasta toiminnasta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja