Sinisten puoluesihteeri "pyytää anteeksi kaikilta suomalaisilta" reaktiotaan Timo Soinin erottamisesta: "Jysähti pommi"

Sinisten puoluesihteeri Jari Turpeinen pyytää anteeksi tapaa, jolla hän ensialkuun kommentoi Iltalehdelle uutista Timo Soinin erottamisesta Espoon Sinisistä.

Turpeinen kertoo MTV Uutisille kuulleensa Iltalehdeltä Espoon Sinisten päätöksestä erottaa Timo Soini paikallisjärjestöstä. Yllätetyn Turpeisen ensireaktio oli ”voi vittu”.

– Ei sellaista pitäisi sanoa. Jysähti pommi ja harkintakyky petti. Pyydän anteeksi kaikilta suomalaisilta, Turpeinen sanoo.

Vaikka Turpeinen oli jo hieman ehtinyt "pommia" pureskella, oli hän yhä hämillään.

– 187-senttinen kaveri on aika kysymysmerkkinä. Mistä oikein on kysymys, ja minkä ihmeen takia ei ymmärretä sitä, että edessä on kuntavaalit ja pitäisi tehdä vaalityötä?, Turpeinen pohtii.

– Jos on riitoja ja ongelmia, niin sen ymmärrän, mutta eihän aikuisten ihmisten pitäisi asiaa tällä tavalla käsitellä, Turpeinen jatkaa.

Erottamisen perusteena on kerrottu muun muassa se, että Soini esiintyy kahden sinisistä Liike Nytin riveihin siirtyneen ehdokkaan kanssa vaalimainoksissa. Mainoksissa käytetään kyseisten kolmen henkilön vanhaa yhteiskuvaa. Soini itse ei ole ehdolla.

"Sitä pitää kysyä espoolaisilta"

Puoluesihteeri Turpeinen ei osaa arvioida millainen menetys Soinin erottaminen on.

– Sitä pitää kysyä espoolaisilta. Kun en tiedä taustoja, niin en ala sanomaan mitään. Tyhjästä kun jysäytetään tällaista silmille, niin vaikea sanoa, Turpeinen toteaa.

Siniset perustettiin vuonna 2017, kun Jussi Halla-aho valittiin perussuomalaisten uudeksi puheenjohtajaksi. Sinisiä oli perustamassa 20 perussuomalaisista eronnutta kansanedustajaa.

Siniset käytännössä korvasivat perussuomalaiset Juha Sipilän (kesk.) hallituksessa. 

Vuoden 2019 eduskuntavaaleissa puolue joutui tyytymään prosentin kannatukseen ja se jäi ilman kansanedustajia. Perussuomalaiset puolestaan keräsivät 17,5 prosentin kannatuksen.

Turpeisen mukaan sinisten kuntavaalityö on sujunut hyvin.

– Niin sanottu suuri yleisö on tykännyt meistä. Toki on aina oma rakkikoiraosastonsa. Tähän aamuun saakka on ollut hyvä fiilis ilman riitoja, rähinöitä ja kohuja.

"Hyvät ystävät, jytkytetään!"– Timo Soini muistelee legendaarista jytkyä 1:39
"Hyvät ystävät, jytkytetään!" – Timo Soini muistelee legendaarista jytkyä


Lue myös:

    Uusimmat