Tilastot julki: Uudellamaalla Suomen suurimmat mediaanitulot – Etelä-Savossa luku satoja euroja pienempi

Sairaanhoitajat vaativat palkankorotusta, kansalaisaloite luovutettiin eduskunnalle:"Olin lopen uupunut hoito-alaan jo ennen koronaa" 3:44
Katso myös: Sairaanhoitajat vaativat palkankorotusta.

Uudenmaan kovatuloiset ansaitsevat selvästi paremmin kuin muiden maakuntien suurituloiset.

Kokoaikaisten palkansaajien kokonaisansioiden mediaani oli toissa vuonna 3 139 euroa kuukaudessa, käy ilmi Tilastokeskuksen palkkarakennetilastosta.

Maakunnista suurimmat mediaaniansiot olivat Uudellamaalla, missä ne olivat 3 441 euroa. Pienimmät mediaaniansiot olivat Etelä-Savossa, missä ne olivat 2 829 euroa.

Kokonaisansiot sisältävät säännöllisen työajan palkan lisäksi kaikki palkanlisät ja luontoisedut, mutta eivät kertaluontoisesti maksettavia palkaneriä kuten tulospalkkioita tai lomarahoja.

Uudellamaalla suurin palkkahajonta

Palkkarakennetilastosta käy ilmi myös, että Uudellamaalla eniten ansaitsevan kymmenesosan ansiot ovat selkeästi korkeammat kuin muissa maakunnissa.

Eniten ansaitseva kymmenys tienasi Uudellamaalla 6 000 euroa tai enemmän, kun muissa maakunnissa ylimmän kymmenyksen ansio oli 4 747 euroa tai enemmän.

Uudenmaan vähiten ansaitsevan kymmenesosan ansiot eivät poikkea yhtä paljon muiden maakuntien vastaavasta ansiotasosta. Uudellamaalla 10 prosenttia kokoaikaisista palkansaajista tienasi 2 301 euroa tai tätä vähemmän, kun muualla maassa alin kymmenys tienasi 2 187 euroa tai vähemmän.

Koko maassa alin kymmenys tienasi 2 222 euroa tai vähemmän ja ylin kymmenys 5 238 euroa tai enemmän.

Lue myös:

    Uusimmat