Mainos

Tilasto: Helsinkiläiset käyttävät eniten rahaa olueen – ero toiseen ääripäähän valtava

Helsinkiläiset käyttävät maailman eniten rahaa olueen, kertoo kansainvälinen tilasto. Rahaa kuluu lähes 1400 euroa henkilöä kohden. Vähiten rahaa käytetään Egyptin Kairossa, missä olutrahaa kuluu murto-osa Helsingin summasta. 

Helsingissä olueen käytetään vuodessa noin 1380 euroa henkilöä kohden. Vähiten rahaa olueen käytetään Kairossa, jossa rahaa käytetään noin 23 euroa. Summat on suhteutettu väkilukuun.

Kovinta oluenkulutus asukasta kohden on kuitenkin Bukarestissa, jossa juodaan vuodessa 133 litraa alkoholia asukasta kohden. Helsingissä luku on 105 litraa.

Tiedot selviävät hintatilastoja tuottavan GoEuron olutindeksistä vuodelta 2015. Indeksissä oli mukana 75 eri kaupunkia ympäri maailmaa.

Kalleinta olut Genevessä, halvinta Krakovassa

Olutindeksin kalleimmaksi kaupungiksi nousi Geneve, jossa 0,33 litraa olutta maksaa keskimäärin 5,64 euroa.

Luku on keskiarvo oluen hinnasta supermarketissa ja baarissa. Kalliita tissuttelumaita ovat myös Hong Kong, Tel Aviv, Oslo sekä New York.

Suomessa saman kokoisen oluen saa keskimäärin 4,38 euron hintaan. Tilaston mukaan Helsinki on maailman kahdeksanneksi kallein kaupunki ostaa olutta. 

Halvinta olut on Krakovassa, jossa olut maksaa keskimäärin vain 1,48 euroa. Halvimpia olutkaupunkeja ovat myös Kiova, Bratislava, Malaga ja Delhi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.