Mainos

Tiina tuunaa, Reiska ja Ari auttavat

"Lapsesta asti olen haaveillut, että asuisin tässä talossa. Tässä tai tuossa naapurissa. Ja nyt sitten ostin siitä asunnon!" Näyttelijätär Tiina Lymi silmäilee tyytyväisenä vanhaa puutaloa Tampereen Pyynikillä.

"Pikkutyttönä kävelin tästä usein ohi ja ihailin näitä taloja. Ihmiset voisi jakaa asuintoiveidensa kannalta vaikkapa kahteen ryhmään - toiset haluavat muuttaa aina vain uudempaan asuntoon, toiset puolestaan aina vain vanhempaan. Minä kuulun ilman muuta tähän jälkimmäiseen", Lymi sanoo heti.

Hirsirunkoinen talo on rakennettu joskus 1920-luvun alussa.

"Olisi kyllä hienoa, jos hirret saisi näkyviin ainakin keittiössä. Pohjaratkaisu tässä on vähän erikoinen - keskellä on tila, josta kuljetaan kaikkiin huoneisiin. Sille on vaikea keksiä muuta käyttöä kuin ruokailutilaksi. Sitten on kaksi pientä makuuhuonetta ja iso olohuone. Keittiö pitää uusia kokonaan ja myös kylpyhuoneessa pitää repiä kaikki seinät ja lattiat."

Tulossa on siis varsin laaja remontti. Vanhat rakennukset ovat onneksi usein hyväkuntoisia ja terveitä, ellei niitä sitten ole jossain vaiheessa korjattu väärin. Täällä kuntotarkastuksessa havaittiin kellaritilojen ulkoseinissä kosteusongelma, joka vaatii korjaamista.

Vaikka Lymi onkin puhunut työssään remontoinnista, omakohtaista kokemusta hänellä ei siitä ole: "Kerran kokeilin tapetointia. Se oli kamalaa! Ne putoilivat alas seiniltä... ja tapahtui siinä muutakin noloa. Jospa tässä nyt oppisi itsekin jotain."

Varmasti oppii, jos se vain on Reiskasta ja Arista kiinni! Tuunaamme Tiinan kanssa ensimmäisen kerran syksyn toisessa ohjelmassa perjantaina 7.9.2007 klo 18.45.

(JKA 31.8.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.