Tiina Jylhän mies Tape Valkonen puhuu suoraan steroidien käytöstä: ”En olisi voittanut maailmanmestaruutta ilman”

Tapani "Tape" Valkosen mukaan huippu-urheilija ei pärjää ilman dopingia.

Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa vieraillaan kauneusalan yrittäjä Tiina Jylhän ja hänen puolisonsa Tapani "Tape" Valkosen luona Tallinnassa. Valkonen vie Maria Veitolan talon kuntosalille treenaamaan. 

Valkonen myöntää suoraan, että käytti streoideja kehonrakennusuransa aikana. 

– En olisi voittanut maailmanmestaruutta ilman, hän sanoo.

Valkosen mukaan huippu-urheilija ei pärjää ilman kiellettyjä aineita. Harrastajien kannattaisi kuitenkin jättää aineet väliin.

– Olet tyhmä, jos yrität kilpailla maailman huipulla ilman steroideja tai dopingia, mutta olet vielä helvetin paljon tyhmempi, jos et kilpaile ja käytät steroideja, Valkonen jyrähtää. 

Veitola ja Valkonen ovat yhtä mieltä siitä, että kehonrakennuksen harrastajien keskuudessa steroidien käyttö on yleistä. Valkonen ei harrastekäyttöä kannata.

– En ymmärrä sitä, että viikonloppu bailataan, nukutaan huonosti, syödään huonosti ja sitten käytetään steroideja. Saat parempia tuloksia, kun nukut hyvin, syöt kunnolla ja jätät ne bailaukset väiin. 

Valkonen on tuomittu dopingrikoksesta sakkorangaistukseen vuonna 2011. Tällöin hänen kotoaan löydettiin satoja dopingtabletteja ja kymmeniä ampulleja esimerkiksi testosteronia.

Valkonen on ollut vangittuna dopingrikoksesta epäiltynä vuosina 2016 ja 2018. Viime kesänä kuvatussa Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa Valkonen kertoo päässeensä juuri tutkintavankeudesta ja sitä seuranneesta matkustuskiellosta. 

Yökylässä Maria Veitola MTV3-kanavalla ja mtv.fissä torstaisin klo 21. Jaksot katsottavissa ennakkoon C Moressa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja