Mainos

Tietyökausi alkaa – päällystystöitä luvassa ympäri maan

Tietyökausi alkaa vapun jälkeen, kun sää lauhtuu. Päällystystöitä on luvassa eri puolille maata, joten automatkailijan kannattaa suunnitella ajoreitti etukäteen.

Apua reitin suunnitteluun saa Liikenneviraston nettisivulla olevasta tietyökartasta, josta käy ilmi kaikki tämän vuoden tietyökohteet Suomen maanteillä. Kartta auttaa autoilijoita arvioimaan matkaan kuluvan ajan tarkemmin, kertoo Liikenneviraston tieto-osaston projektipäällikkö Hanna-Mari Miettinen.

– Karttapalvelua päivitetään kesän aikana sitä mukaa, kun suunnitelmat päällystysurakoista ja investointihankkeista tarkentuvat, Miettinen sanoo.

Jotta teillä liikkujilla ja rakentajilla olisi tien päällä turvallista, on erittäin tärkeää noudattaa työmaiden kohdille töiden ajaksi määriteltyjä nopeusrajoituksia ja muita liikennesääntöjä.

Kuluvana vuonna pitkiä tienpäällystyskohteita ovat muun muassa Pirkanmaalla Kurun ja Parkanon välinen maantie 332, Päijät-Hämeessä maantie 174 välillä Myrskylä–Kimonkylä sekä Etelä-Karjalassa maantie 378 Kivimäestä Peijoon.

Uudellamaalla pisin tienpäällystyskohde on Nelostiellä Mäntsälän ja Levannon välissä.

Pohjanmaalla teitä päällystetään pidempi osuus valtatiellä 8 Kalmossan ja Pirttikylän välillä.

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.