Mainos

Tietotekniikan imu nostaa insinöörien palkkoja

Tietotekniikan kova imu näkyy myös insinöörien palkkapussissa. Etenkin uransa alkutaipaleella olevat tietotekniikan osaajat saavat selvästi muhkeampaa palkkaa kuin muiden insinöörialojen vastavalmistuneet, käy ilmi akavalaisen Insinööriliiton tuoreesta palkkaselvityksestä. Viime lokakuussa tehdyssä tutkimuksessa oli yli 10 000 vastaajaa.

Parhaimmat ansiokehitysprosentit löytyvät tietotekniikan insinööreiltä, tietoliikenneasiantuntijoilta ja atk-suunnittelusta. Atk-suunnittelussa olevien insinöörien keskiansiotaso nousi vuodessa lähes kymmenen prosenttia. Insinöörien palkka oli keskimäärin 16000 markkaa eli 3,8 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Yleiskorotuksen lisäksi henkilökohtaisen palkankorotuksen oli saanut useampi kuin joka neljäs.

Palkkahajonta on lievässä kasvussa: hyville osaajille maksetaan kunnon korvaus - erityisesti tietotekniikassa. Huonoimmat palkat löytyvät kunnista ja suunnittelutoimistoista. Insinööriliitossa seurataan nyt tarkkaan, miten 1990-luvun laman aikana työttömänä olleet jatkossa menestyvät. 1970-luvun loppupuolen lama aikana työttömänä olleet kun ovat pärjänneet työttömyyskauden jälkeenkin keskimääräistä huonommin, kertoo liiton tutkimusasiamies Aila Tähtitanner.

Insinööreistä oli viime lokakuussa ilman töitä 4,9 prosenttia, kun osuus vuotta aiemmin oli 6,3 prosenttia. Työttömyyden rakenne on muutamassa vuodessa keikahtanut niin, että kun työttömyys pahimpina lamavuosina koetteli erityisesti nuoria, nyt nuorten työllisyystilanne on hieman parempi kuin varttuneempien.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.