Mainos

Tietotaito ihmiskaupasta jakaantunut viranomaisilla epätasaisesti – laajalla koulutuksella pyritään kaitsemaan ihmiskauppaa

Poliisille ja Rajavartiolaitokselle järjestetään laajamittaista koulutusta ihmiskauppailmiöstä ja sen tutkimisesta. Tällä halutaan lisätä kykyä tunnistaa ihmiskauppaa sekä vahvistaa viranomaisten yhteistyötä.

Esitutkintaviranomaisille suunnattu ihmiskauppakoulutus tavoittaa satoja kentällä sekä esitutkinnassa työskenteleviä viranomaisia. Koulutus kattaa muun muassa kaikki Suomen poliisilaitokset sekä Rajavartiolaitoksen hallintoyksiköitä.

Koulutuksen tarkoituksena on kerrata ihmiskaupan muotoja sekä uhrin auttamista, kohtaamista ja tunnistamista. Lisäksi syvennytään ihmiskaupparikosten erityispiirteisiin, uhrin suojeluun sekä paljastavan toiminnan merkitykseen.

Erityinen painotus on kenttätyön vahvistamisessa. Koulutukset tähtäävät myös madaltamaan viranomaisten kynnystä ottaa yhteyttä eri laitosten kollegoihin, ja vastaanottamaan tukea ja vinkkejä asiantuntijoilta.

Osaaminen epätasaista

Tietotaito ihmiskauppatutkinnoissa ei ole jakaantunut tasaisesti ympäri Suomea, vaikka ihmiskauppatutkintoja tehdään poliisilaitoksilla myös menestyksekkäästi, kerrotaan koulutuksen vetävästä Ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmän IHME-hankkeesta.

Koulutukset toteutetaan syksyn aikana sekä ensi vuoden keväällä. Koulutukset on suunniteltu ja ne toteutetaan yhteistyössä Poliisihallituksen, Rajavartiolaitoksen, Poliisiammattikorkeakoulun ja Raja- ja merivartiokoulun kanssa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja