Tietokonejätti Acer hakkeroitiin – hyökkääjät julkaisivat yli 10 000 käyttäjätilin tietoja, lopuista saatetaan luopua rahaa vastaan

1:03
Mitä tapahtuu, jos koko Internet kaatuu? Mikko Hyppönen: "Ennen pitkää ihmisiä kuolee"

Tietokonejätti Acerin palvelimille on kohdistunut hyökkäys ja miljoonien asiakkaiden tietoturva on vaarantunut.

Nimeä Desorden käyttävä hakkeriryhmä on kertonut tunkeutuneensa tietokonevalmistaja Acerin palvelimille. Ryhmä kertoo vieneensä 60 gigatavun edestä dataa, johon sisältyy miljoonien asiakkaiden nimiä, osoitteita ja puhelinnumeroja sekä yhtiön taloudellisia tietoja.

Korkatut palvelimet sijaitsevat Intiassa ja Acer on vahvistanut hyökkääjien päässeen tunkeutumaan sen järjestelmiin, kertoo muiden muassa Digital Trends.

Tuhansien tiedot on jo julkaistu

Hyökkääjät ovat todisteeksi julkaisseet yli 10 000 käyttäjätilin tietoja ja lopuista luovutaan rahaa vastaan. Epäselvää on, haluavatko hakkerit myydä datan rikollisille vai kaipaavatko he lunnaita Acerilta.

Acerin mukaan toimiin on ryhdytty välittömästi.

Hyökkäys on kohdistunut sen jälkimarkkinointipalveluihin Intiassa ja asiakkaille on alettu kertoa tapahtuneesta. Yhtiön mukaan hyökkäyksellä ei ole vaikutusta sen liiketoiminnan jatkuvuuteen.

Vaikka suoraa vaikutusta ei ehkä olisikaan, näyttää tapaus pahalta, sillä kyseessä on jo toinen kerta tänä vuonna, kun hyökkääjät ovat päässeet tunkeutumaan yhtiön järjestelmiin.

Aiemmin tänä vuonna REvil-ryhmä kertoi vieneensä ison määrän dataa ja vaati yhtiöltä lunnaita kryptovaluuttana 50 miljoonan dollarin edestä. ZDNetin mukaan yhtiö tarjosi tuolloin lunnaita 10 miljoonan dollarin arvosta, mutta ryhmä ei hyväksynyt tingattua tarjousta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja