Tietää ihmisten tuijottavan – äidin tuskastunut tilitys siitä, miksi hän syöttää 7-vuotiasta tytärtään

Autismi ei välttämättä näy päälle päin. Sen vuoksi 7-vuotiaan Sadie-tytön äiti Regan tietää ihmisten ihmettelevän, kun hän syöttää kouluikäistä tytärtään kahvilassa.

Yllä olevalla videolla lapset kertovat, mihin äitiä tarvitaan.

Elämä autistisen lapsen kanssa ei aina ole helppoa. Pennsylvanilaisen 7-vuotiaan Sadien äiti Regan MacKay Lister kertoo Love What Matters -sivustolle, millainen ruljanssi kahvilassa käyminen voikaan olla.

Kassajonossa

Kassajonossa Regan pitää kiinni Sadien molemmista käsistä, jotta tämä ei tarttuisi vitriinissä näytillä oleviin kekseihin. Tytöllä on muutenkin taipumus hyppiä ja kiljahdella, mutta Regan ei enää välitä riehumisesta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Regan tietää ihmisten tuijottavan. Hän näkee näiden vaihtavan usein keskenään merkitseviä katseita. Hän ymmärtää sen.

Regan on huolissaan ainoastaan siitä, miten vanhempi tytär Celia suhtautuu ihmisten katseisiin.

– Yritän opettaa häntä olemaan välittämättä, mutta tyttö on kuitenkin vasta 10-vuotias, Regan miettii Love What Matters -sivustolle.

Odottaminen on vaikeaa

Tulee aika maksaa ostokset. Regan on yrittänyt ennakoida tilanteen laittamalla luottokortin takataskuun, jotta maksaminen kävisi mahdollisimman nopeasti.

Sadie on kuitenkin nopea. Heti kun Regan irrottaa otteensa käyttääkseen luottokorttia, Sadie nappaa suklaakeksin ja Reganin on ostettava sekin. Hän ostaa myös Celialle keksin, jotta tilanne olisi tasavertainen.

Seikkailu ei kuitenkaan pääty tähän. Kun Sadie on syönyt puolet keksistä, hän pudottaa sen lattialla, eikä äiti ehdi estää häntä nappaamasta sitä uudelleen suuhunsa.

Reganin mielestä Sadien touhuilussa on kuitenkin se hyvä puoli, että nyt ympärillä olevat ihmiset alkavat tajuta, että tytöllä on kehityshäiriö. Se on Reganille helpotus, sillä tähän asti hän on uskonut muiden pitävän häntä vain huonona äitinä, joka ei saa lapsiaan kuriin.

Sen jälkeen he jäävät odottamaan ruokiaan, ja se on Sadielle vaikeaa. Regan yrittää estää Sadieta tarttumasta siskonsa keksiin, muiden ihmisten ruokiin tai kännyköihin. Hän yrittää saada tytön pysymään aloillaan laulamalla lastenlaulua ja ottamalla laukustaan esiin leluja.

Ei halua sulkea tyttöä kotiin

Kun on aika syödä, Regan päättää syöttää tytärtään. Hän tietää ihmisten tuijottavan, koska Sadien kehityshäiriö ei näy päälle päin. Hän on kuitenkin todennut, että näin ruokailu käy paljon jouhevammin kuin jos Sadie söisi itse.

Samaan aikaan hän yrittää estää Sadieta tarttumasta lusikkaan toisella kädellä ja hyppimästä tuolilla. Hän ei koskaan uskalla tilata ruokaa ollessaan yksin tyttöjen kanssa, sillä ruokailu olisi hankalaa.

Tuskastunut Regan alkaa miettiä, miksi hän edes lähti tytön kanssa ulos. Olisi ollut helpompaa tilata noutoruokaa kotiin.

Hän on kuitenkin päättänyt, että ei aio rajoittaa Sadien elämää kodin seinien sisäpuolelle. Peli on hävitty, jos näin käy.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja