Mainos

Tiesitkö? Virtsatieinfektion voi todeta myös kotitestillä

TENA U-test -testillä virtsatieinfektion mahdollisuus voidaan poissulkea tai havaita turvallisesti myös kotona.

Virtsatieinfektiot ovat ikävä vaiva, jonka vuoksi moni joutuu hakeutumaan jatkotutkimuksiin jopa lukuisia kertoja vuodessa. TENA U-test -testin avulla virtsatieinfektion mahdollisuus voidaan kuitenkin poissulkea ilman, että täytyy lähteä lääkärin vastaanotolle.

TENA U-test -testin tulos on voimassa 24 tuntia siitä, kun testi on asetettu vaippaan. Tarvittaessa tulos voidaan kuitenkin lukea jo 15 minuutin kuluttua virtsaamisesta. Testin toiminta perustuu nitriittien sekä leukosyyttien havaitsemiseen virtsasta. Testi sopii erityisen hyvin henkilöille, jotka kokevat virtsanäytteen antamisen hankalaksi.  

Testi on helposti tulkittava

TENA U-test on helposti tulkittava testi. Ensimmäiseksi on tärkeää selvittää, että testi on onnistunut: Mikäli vihreä väri-indikaattori on muuttunut oranssiksi, on testi onnistunut ja lukukelpoinen.

Jos testin nitriitti-indikaattori muuttuu valkoisesta pinkiksi tai leukosyytti-indikaattori valkoisesta violetiksi, viittaa testin tulos mahdollisesti virtsatieinfektioon. Mikäli testi on positiivinen, on tärkeää hakeutua lääkärin vastaanotolle. 

Näin teet TENA U-test -testin:

1. Suorita ensin alapesu. Poista TENA U-test -testi foliopakkauksesta. Aseta testi sen etupuoli alaspäin puhtaaseen vaippaan. Mikäli mahdollista, pyri asettamaan testi virtsaputken kohdalle.

2. Pue vaippa normaaliin tapaan.

3. Poista testi vaipasta aikaisintaan 15 minuutin kuluttua virtsaamisesta ja viimeistään 24 tunnin kuluttua sen asettamisesta vaippaan.

3. Poista testi ja vaihda vaippa normaaliin tapaan. 

Tena U-test-testejä on saatavilla sekä TENA-kaupassa että apteekeissa.

Tutustu Tena U-testiin täällä!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja