Tiesitkö tästä Google Mapsin loistavasta ominaisuudesta? Näin et koskaan unohda, mihin jätit autosi

0:30

Jos joskus saatat unohtaa, mihin jätit autosi, kannattaa ottaa käyttöön tämä Googlen karttapalveluiden loistava ominaisuus. Aiheesta kertoo muun muassa Southern Living.

VIDEO: Katso yltä ohjeet, joilla voit tilata kaikki Googlen sinusta tallentamat tiedot itsellesi.

Moni käyttää erilaisia karttapalveluja suunnistamiseen auton kanssa, mutta harvempi tietää, että esimerkiksi Google Kartoista löytyy loistava ominaisuus myös pysäköintiä varten.

Google Kartoissa voi nimittäin merkata helposti ja kätevästi paikan, johon on pysäköinyt auton.

Ominaisuus tulee ehdottomasti tarpeeseen, jos on taipumusta unohtaa, minne auton on jättänyt parkkihallissa tai vaikkapa lomamatkan jälkeen.

Näin se toimii

Ominaisuus on myös helppo ottaa käyttöön. Kun pysäköit autosi, ota esiin puhelin, avaa Google Maps ja paina nykyisestä sijainnistasi, jonka sininen liikkuva piste kartalla osoittaa.

Valitse tämän jälkeen ruudulle ilmestyneestä ikkunasta "Tallenna pysäköintipaikka".

Tämän jälkeen Google merkkaa paikan pysäköintipaikaksesi. Painamalla Pysäköintipaikka -tekstistä ruudun alaosasta pääsee vielä asettamaan kohtaan muistiinpanoja sekä kuinka paljon parkkiaikaa on jäljellä.

Muistiinpanot ovatkin varsin kätevät silloin, jos haluaa laittaa lisäohjeita parkkipaikan löytämiseksi. Esimerkiksi parkkihallissa kerrosnumeron lisääminen muistiin tulee helposti tarpeeseen.

Lähteet: Google Maps, Southern Living

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja