Tiesitkö: Tämä on kodin suurin veden ja energian tuhlari!

Kuinka kauan aikaa vietät keskimäärin suihkussa peseytyessäsi? Tykkäätkö oleskella lämpimässä suihkussa reilusti pidempään kuin oikeasti tarvitsisit aikaa puhdistautuaksesi? Varo maratonsuihkuja, sillä suihkuttelu voi tulla sinulle kalliimmaksi kuin tulisit ajatelleeksi!

Suihku on ylivoimaisesti kodin suurin veden ja energian tuhlari. Harva tulee peseytyessään ajatelleeksi, että vain kymmenen minuuttia suihkussa kuluttaa niinkin paljon, kuin 150 litraa vettä. Pienillä teoilla voit kuitenkin pienentää kulutuksen määrää huomattavasti. Sulje siis tästä lähin vesi saippuoinnin ajaksi ja käytä vettä vain huuhtelemiseen. Muista myös, että ammeen käyttö voi jopa tuplata vedenkulutuksen, jos kylvyn jälkeen otetaan vielä suihku.

Oletko tullut ikinä ajatelleeksi, että myös niinkin lyhyessä operaatiossa kuin hampaiden pesussa kulutat litrakaupalla vettä? Hampaita pestessä kannattaisikin käyttää hammasmukia sen sijaan, että hanan antaa valua koko hammaspesun ajan.

Harjatessasi hampaitasi 3 minuuttia yhdellä kertaa, voit kuluttaa vettä jopa noin 30 litraa vuorokaudessa! Vain yhdessä vuodessa hampaiden pesuun voi kulua kolmihenkisellä perheellä kaiken kaikkiaan jopa huikeat 32 000 litraa vettä! Hampaiden pesun kustannuksiksi yhden vuoden aikana kertyy tuolloin siis jopa yli 100 euroa.

Mitäpä jos siis alkaisit vähentää päivittäistä vedenkulutustasi? Pienillä muutoksilla jokapäiväisissä teoissasi voit säästää niin rahaa kuin luontoakin!

Lähde: Vesiverto.fi

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja