Tiesitkö? Taloyhtiön hallitukseen voidaan valita myös ulkopuolisia

Taloyhtiöissä on parhaillaan käynnissä kuumin yhtiökokousaika. Hallituksen ei tarvitse koostua vain osakkaista. 

Taloyhtiöiden yhtiökokouksissa hyväksytään edellisen vuoden tilinpäätös ja päätetään yhtiövastikkeista mutta valitaan myös yhtiölle uusi hallitus.

Uuteen hallitukseen voi valita jäseniä myös ulkopuolelta.

Hallitukseen taloyhtiön parhaat voimat

Asunto-osakeyhtiölain mukaan taloyhtiön hallituksen jäsenen tulee olla luonnollinen, täysi-ikäinen henkilö, jolle ei ole määrätty edunvalvojaa.

– Asunto-osakeyhtiölaki rajoittaa hallituksen valintaa melko vähän. Lähes kuka tahansa voi lain perusteella toimia taloyhtiön hallituksen jäsenenä, kertoo Asianajotoimisto Kuhanen, Asikainen & Kanerva Oy:n osakas ja asianajaja Ari Kanerva

Yleensä taloyhtiön hallitus koostuu yhtiön osakkaista, mutta hallitukseen voidaan tarvittaessa valita myös ulkopuolisia. Kanervan mukaan on tärkeää, että hallitukseen saadaan mukaan taloyhtiön parhaat voimat.

– Hallitukseen kannattaa valita taustaltaan, koulutukseltaan ja työkokemukseltaan erilaisia henkilöitä. Keskeistä on myös hallituksen jäsenten aito kiinnostus hallitustyöskentelyä kohtaan ja halu perehtyä asioihin.

Kanerva on yksi Asunto-osakeyhtiölaki – Kommentaari (Kiinteistöalan Kustannus Oy) kirjoittajista, jossa käsitellään laajasti myös  taloyhtiön hallituksen valintaa, tehtäviä ja vastuita.

Lähde: Kiinteistöalan Kustannus Oy

Lue myös:

    Uusimmat