Tiesitkö? Sveitsin edellinen voitto Leijonista 46 vuoden takaa – eivät ole kohdanneet MM-kisojen pudotuspeleissä

Suomen ja Sveitsin kohtaaminen jääkiekon MM-kisojen puolivälierissä torstaina on ensimmäinen kerta, kun maat pelaavat vastakkain MM-kisojen pudotuspeleissä.

MAINOS

MM-puolivälierä
Suomi–Sveitsi

Torstaina klo 21.15 MTV3:lla ja C More Sport 1:llä.

Jääkiekon MM-kisojen kaikki 64 ottelua näet C Moren suoratoistopalvelusta.

Videolla huippuhetket Leijonien ja Yhdysvaltojen ottelusta.

Maat ovat kohdanneet MM-kisojen historiassa 15 kertaa. Otteluista 12 on päättynyt Leijonien voittoon, Sveitsi on poistunut voittajana kahdesti ja kertaalleen on päädytty tasapeliin.

Ensimmäinen kohtaaminen nähtiin vuoden 1951 MM-kisoissa Ranskassa, jossa Sveitsi oli parempi luvuin 4-1. Leijonien ensimmäinen voitto Sveitsistä MM-kisoissa tuli neljä vuotta myöhemmin Länsi-Saksassa lukemin 7-2.

2000-luvulla maat ovat olleet vastakkain neljä kertaa (07, 12, 14 ja 17) ja kaikki ottelu ovat päättyneet Leijonien voittoihin, vaikka kaksi edellistä ovatkin tulleet varsinaisen peliajan jälkeen.

Sveitsin edellistä voittoa Leijonista MM-tasolla saadaankin hakea 46 vuoden takaa. Vuoden 1972 MM-kisoissa Sveitsin voittolukemat Leijonista olivat 3-2.

Leijonien ja Sveitsin puolivälieräottelu alkaa Suomen aikaa kello 21.15. Ottelu pelataan Jyske Bank Boxenissa Herningissä.

Lue myös:

    Uusimmat