Tiesitkö: Nämä asiat paljastavat, onko taloutesi kunnossa!

Kun sinulla on riittävästi säästöjä, rahaa jää käteen kuussa riittävästi ja yllättävät menot eivät sekoita pakkaa täysin on taloutesi tasapainossa.

Onko taloutesi kunnossa? Nämä merkit kertovat, että voit nukkua yösi rauhassa.

Sinulla jää riittävästi rahaa käteen kuukaudessa

Selkein mittari on tietysti se, minkä verran sinulle jää laskujen maksun jälkeen rahaa käyttöösi. Jos koet eläväsi jatkuvasti yli varojesi, voisi olla pienen tarkastelun paikka.

Säästät säännöllisesti

Pienilläkin tuloilla voi säästää ja siitä kannattaakin tehdä tapa. Jo pienellä summalla saat itsellesi jonkinlaista turvaa, joka antaa sinulle kuukausittain liikkumavaraa ja selviät paremmin yllättävistä menoista.

Et ole sortunut pikavippeihin tai kulutusluottoihin

Jos sinun ei tarvitse rahoittaa elämääsi hetkittäisillä lainoilla, joissa on suuri korko, olet melko selvillä vesillä.

Harkitset ennen ostopäätöstä

Kuulutko niihin, jotka ostavat uuden t-paidan vaikka kaapissa on jo vaikka kuinka monta? Harkitsevainen ostaja on yhtä kuin järkevä kuluttaja, joka ei tuhlaa rahaa turhaan.

Jos tiedät rakastavasi shoppailua kokeile normaalisti shoppailuun laittamasi summan säästämistä. Voit yllättyä, miten hyvältä varakassan kerryttäminen tuntuu.

Sinulle ei tule myöhästymismaksuja

Karhukirjeiden tippuminen postiluukusta on osoitus siitä, että et hoida laskujasi riittävän hyvin

Seuraat menojasi ja tulojasi

On tärkeää seurata omia menoja, jotta voi tunnistaa rahareiät. Talleta kaikki kuittisi kuukauden ajan ja katso, mihin rahasi menevät.

Sinulla on muutaman kuukauden palkka takataskussasi

Useat asiantuntijat kokevat, että jokaisella tulisi olla 2–3 kuukauden palkkaa vastaava summa tilillä varakassana jatkuvasti. Mikä on sinun tilanteesi? Muista, että säästämällä jo pienen summan voit saada mukavan varakassan melko nopeastikin tilillesi turvaamaan arkea. Köyhäkin voi säästää, tärkeintä on tehdä siitä itselleen tapa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja