Mainos

Tiesitkö? Näin ihmiset arvioivat sinua kasvojesi perusteella

Tuomitsemme ja arvioimme toisiamme jopa kasvojen muodon perusteella. Ylläolevan videon alussa kasvot ovat neutraalit; sitten ne muuttuvat luotettaviksi, epäluotettaviksi ja sitten neutraaleiksi.

Sanotaan, että ensivaikutelma on tärkein. Tuomitsemme ja arvioimme toisiamme jopa kasvojen muodon perusteella, vaikka tulkinnallamme ei olisi mitään tekemistä todellisuuden kanssa, kertoo Business Insider.

Lehden haastattelema psykologian professori ja aihetta tutkinut Alexander Todorov Princetonin yliopistosta kertoo, että mielikuvat tapaamisestamme ihmisistä syntyvät välittömästi, emmekä voi estää niitä. Mielikuvat ovat kuitenkin yleensä huomattavan vääriä.

Todorov ryhmineen mallinsi kasvoja tietokoneella, ja laittoi amerikkalaisia nuoria arvioimaan niitä.

Näin arvioimme toisiamme!

Ihmiset pitävät kasvoista, jotka muistuttavat heidän omia kasvojaan. 

Ihmiset uskovat, että kauniit ihmiset saavat hyviä tuloksia myös muilla mittareilla. Pidämme kauniita ihmisiä kyvykkäämpinä, älykkäämpinä ja luotettavampina. 

Alla olevan videon alussa kasvot ovat neutraalit, sitten kauniit, epäviehättävät ja lopuksi neutraalit!


Muut pitävät lapsekkaita kasvoja omaavia ihmisiä fyysisesti heikkoina. Lapsenkasvot yhdistyvät mielessämme naiiviuuteen, alistuvuuteen, rehellisyyteen, kiltteyteen ja lämpöön. Lapsenkasvoisella ihmisellä on melko suuret silmät, pyöreät kasvot ja suhteellisen suuri kallo leukaan verrattuna. Naisilla on lapsenkasvoisten ominaisuuksia kuin miehillä.

Vihaisia kasvoja pidetään vähemmän miellyttävinä ja vähemmän luotettavina. Vihaiset kasvot viestivät mielestämme voimaa, vihamielisyyttä ja uhkaa. Iloisia kasvoja arvioimme täysin päinvastoin!

Mielestämme ”tyypilliset kasvonpiirteet” viestivät luotettavammasta ihmisestä. Tämä voi johtaa jopa rasistisiin taipumuksiin.

Kasvoilla todella on merkitystä, sillä tutkimusten mukaan kasvojen perusteella tehdyt arviot voivat vaikuttaa siihen, ketä päätämme äänestää, tapailla tai palkata. Vaikka kasvoista voi joissain tilanteissa päätellä joitakin asioita, ihmiset yleensä saavat niistä aivan vääriä mielikuvia!

Vinkit kasvojen päivä- ja iltameikkiin:

6:27

6:12

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.