Tiesitkö? Näin chili kannattaa valmistaa – maku paranee!

Tuntuuko siltä, että chili ei meinaa leikkaantua terävälläkään veitsellä? Tämä johtuu chilin sitkeästä pintakalvosta, joka kannattaa poistaa varsinkin isommista chilihedelmistä.

Hyvällä ja terävällä veitsellä chilin pilkkominen onnistuu usein helposti, mutta paksuimmissa chileissä sitkeä pintakalvo voi kuitenkin haitata työskentelyä. Suomen Chiliyhdityksen mukaan chilit voi käyttää pataruoissa kokonaisenakin, mutta tällöin on hyvä muistaa, että pintakalvo voi estää poltteen leviämisen. Jos siis kaipaat tulisuutta ruokaasi, kannattaa pintakalvo joko poistaa tai antaa kokonaisen chilin hautua tarpeeksi pitkään.

Pintakalvon poistamisella chilin maku paremmaksi

Sitkeä pintakalvo kannattaa poistaa jo senkin vuoksi, ettei pataruokiin jää lillumaan epämiellyttäviä kalvonpalasia. Jos chilin kuori on paksu, voidaan pintakalvo poistaa erittäin terävällä veitsellä.

Suomen Chiliyhdistyksen mukaan yleisin tapa poistaa pintakalvo on kuitenkin paahtaa chilin pinta täysin mustaksi, joko grillivastuksen alla tai kaasuliekissä. Tämän jälkeen mustuneet chilit siirretään muovipussiin tai peitetään muovilla. Puolen tunnin päästä sitkeä pintakalvo irtoaa helposti chilin pinnasta ja itse hedelmän makukin on parantunut osittaisen karamellisoitumisen ansiosta!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja