Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Tiesitkö? Näin chili kannattaa valmistaa – maku paranee!

Julkaistu 03.07.2013 10:11(Päivitetty 03.07.2013 13:59)

Tuntuuko siltä, että chili ei meinaa leikkaantua terävälläkään veitsellä? Tämä johtuu chilin sitkeästä pintakalvosta, joka kannattaa poistaa varsinkin isommista chilihedelmistä.

Hyvällä ja terävällä veitsellä chilin pilkkominen onnistuu usein helposti, mutta paksuimmissa chileissä sitkeä pintakalvo voi kuitenkin haitata työskentelyä. Suomen Chiliyhdityksen mukaan chilit voi käyttää pataruoissa kokonaisenakin, mutta tällöin on hyvä muistaa, että pintakalvo voi estää poltteen leviämisen. Jos siis kaipaat tulisuutta ruokaasi, kannattaa pintakalvo joko poistaa tai antaa kokonaisen chilin hautua tarpeeksi pitkään.

Pintakalvon poistamisella chilin maku paremmaksi

Sitkeä pintakalvo kannattaa poistaa jo senkin vuoksi, ettei pataruokiin jää lillumaan epämiellyttäviä kalvonpalasia. Jos chilin kuori on paksu, voidaan pintakalvo poistaa erittäin terävällä veitsellä.

Suomen Chiliyhdistyksen mukaan yleisin tapa poistaa pintakalvo on kuitenkin paahtaa chilin pinta täysin mustaksi, joko grillivastuksen alla tai kaasuliekissä. Tämän jälkeen mustuneet chilit siirretään muovipussiin tai peitetään muovilla. Puolen tunnin päästä sitkeä pintakalvo irtoaa helposti chilin pinnasta ja itse hedelmän makukin on parantunut osittaisen karamellisoitumisen ansiosta!

Lähde: Chiliyhdistys

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Tiedätkö, miten lohen kypsyyden saa testattua? "Haarukkatemppu" on usein tarpeen – kala-ammattilaisten paras ohje lohen grillaamiseenLuulitko sinäkin, että kahvi säilyy parhaiten jääkaapissa? 8 tuttua ruokamyyttiä, joihin tulisi jo lakata uskomastaTiedätkö, missä vaiheessa valkosipuli kuuluu lisätä pannulle? Yleinen kokkausmoka pilaa raaka-aineen maun hetkessä Julkkiskokki paljastaa helpot nyrkkisäännöt: Näin paistat täydellisen mehukkaan pihvinHS: Asiantuntijalta yllättävää tietoa – suomalaisten päähän iskostettu grillaustapa onkin täysin väärä!Pitääkö valkosipulista poistaa vihreä sisus ennen käyttöä?
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 15:16
    Siivous

    Miten lieden tahroista pääsee eroon – ja pääseekö?

  • 13:39
    Takaisinvedot

    Tukehtumisvaara! Lasten suosikkinaksuja vedetään myynnistä

  • 11:35
    Ajokortti

    17-vuotiaille kuljettajille esitetään öistä ajokieltoa

  • 09:42
    Ruoka

    Paras salmiakki on valittu – poikkeuksellinen voittaja