Mainos

Tiesitkö? Mäkikotka Nykänen nähtiin myös kehässä – huippunyrkkeilijä Jesse Palanto muistelee pitkäaikaista ystäväänsä: "Matti halusi aina hyvää ja piti huolta kavereistaan"

7:22
Näin Matti Nykäsen hautajaiset etenivät.

Matti Nykäsen pitkäaikainen ystävä, nyrkkeilijä Jesse Palanto muistelee tänään haudan lepoon laskettavaa mäkikotkaa. Palanto kertoo, miten Matti pärjäsi kehässä huippunyrkkeilijää vastaan.

Tamperelainen thainyrkkeilyn maailmanmestari ja nyrkkeilyn suomenmestari Jesse Palanto kertoo tutustuneensa Nykäseen noin 15 vuotta sitten samalla baarikierroksella. Illanvieton jälkeen miehet päättivät jatkaa yhteydenpitoa ja aloittivat yhdessä treenaamisen.

– Ei tarvitse kuin otsat kolauttaa yhteen, niin se on valmis paketti. Kaksi vähän samanlaista persoonaa, että tykkäsi mennä ja urheilla molemmat, Palanto kertoo MTV Uutisille puhelimitse Thaimaasta käsin.

Vaikka kaverukset osasivat juhlia, yhteiseen tekemiseen, kuten saunomiseen, keskusteluun ja urheiluun ei tarvinnut liittyä alkoholia. Nykänen kävi myös katsomassa ahkerasti häntä 20 vuotta nuoremman Palannon nyrkkeilyotteluita.

– Hän hyppäsi aina sitten kehään matsin jälkeen. Hienoja hetkiä on ollut yhdessä.

Nykänen veti nyrkkeilyhanskat käteensä

Palanto toimi Nykäsen sparraajana, kun legenda otti tavoitteekseen palata mäkiin. Urheilijat kävivät juoksemassa Pyynikin portaita, lenkkeilivät ja kuntoilivat. Nykänen teki paluun hyppytorniin vuonna 2008.

Palannon mukaan Matti kokeili siipiään myös nyrkkeilykehässä, tosin enemmän huumorilla.

– Kyllä me käytiin pari kertaa nyrkkeilemässä, mutta se meni vähän enemmän nauruksi. Päätettiin, että tehdään jotain semmoista, mitä kummatkin osaavat. Ei Matti kaksinen ollut, mutta ei ollut moni muukaan. Kyllä sillä vähän rytmitajua oli, mutta se on vaikea laji, Palanto muistelee.

Ystävä seuraa hautajaisia Thaimaassa

Kun Palanto sai tiedon Nykäsen kuolemasta, luuli hän sitä ensin jonkinlaiseksi vitsiksi.

– Juuri syksyllä puhuttiin, että taas keväällä nähtäisiin, hän huokaa.

– Matti halusi aina hyvää. Jos minusta ei hetkeen kuulunut, niin se soitti, että onko kaikki hyvin. Matti piti huolta kavereistaan.

Thaimaassa talvet majaileva Palanto aikoo seurata uutisia hautajaisista. Vierailu ystävän haudalla tulee ajankohtaiseksi Suomeen palatessa.

– Kun pääsen Suomeen, niin aivan varmasti käyn Jyväskylässä morjenstamassa hautapaikkaa. Se on varma juttu, Palanto sanoo.

Katso myös:

2:05
Toimittaja Jari Porttila muistelee Nykästä.

7:40
Entinen kihlattu Susanna Ruotsalainen purkaa tuntojaan.

6:28
Entinen mäkihyppääjä Toni Nieminen muistelee Mattia.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja