Mainos

Tiesitkö? Google saattaa nauhoittaa puhelimen ympärillä käydyt keskustelut – näin voit kuunnella ja poistaa ne

Useimmat ovat varmasti jo huomanneet, että Google tallentaa jokaisen nettihaun. Kaikki eivät kuitenkaan välttämättä tiedä, että jättiyritys tallentaa myös ääntä.

Google on jo vuosien ajan nauhoittanut laitteiden ympärillä käytyjä keskusteluja niiltä käyttäjiltä, jotka käyttävät laitteidensa äänikomento-ominaisuuksia. Googlen mukaan tarkoitus on käyttää äänen tallentamista äänikomentopalveluiden parantamiseen niin yleisellä kuin yksityiselläkin tasolla.

Käyttäjät voivat kuitenkin nähdä ja kuunnella omat Googlen tallentamat äänitykset: ne löytyvät Googlen sivuilta, omista tapahtumista puhe ja ääni -sivuilta.

Jos äänikomentoja on käyttänyt, voi sivuilta löytää listan kaikista laitteen äänittämistä keskusteluista. Äänitteet voi myös itse kuunnella.

Google yrittää sivun avulla osaltaan poistaa salaperäisyyttä sen tiedonkeruumenetelmien ympäriltä. Äänitietojen lisäksi Googlen keräämää sijaintihistoriaa voi tarkastella samoilta sivuilta. Sinne on kerätty kaikki sijainnit, joita yritys on tallentanut esimerkiksi Google Mapsin tai pelkän Anroid-puhelimen käytön avulla.

Kaikkia Googlen keräämiä tietoja omasta aktiivisuudesta voi tarkastella täältä.

Näin äänitiedostot voi poistaa

Samoilla sivuilla äänitiedostot voi myös poistaa. Paina valitun äänitiedoston vasemmassa kulmassa olevaa valintaruutua, sitten sivun yläreunasta löytyvää poista-painiketta.

Jos Googlen haluaa kokonaan estää äänittämästä omia puheita, täytyy äänikomentojen käyttäminen lopettaa kokonaan ja Googlen sivuilta löytyvästä toimintojen hallinta -sivulta estää äänitys.

***

1:19

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja