Tiesitkö, että tämä lintu pysyy peräti kaksi vuotta ilmassa? – Lentoon lähtö on kuitenkin vaikeaa ja siksi yli 100 linnunpoikasta päätyi villieläinsairaalaan hoidettavaksi

Lentokyvyttömiä tervapääskyn poikasia on tuotu tänä kesänä hoitoon Korkeasaaren villieläinsairaalaan noin 100 kappaletta. Lisäksi täysikasvuisia tervapääskyjä on hoidettavana noin 20.

– Tervapääsky pesii rakennusten kattorakenteissa, mutta helteellä niissä on tuskaisen kuumaa, joten lintu pyrkii sieltä pois. Koska poikaset eivät osaa vielä lentää, ne putoavat maahan, josta ihmiset tuovat niitä tänne hoitoon, kertoo Villieläinsairaalan kuraattori Ville Vepsäläinen.

Pudottuaan maahan eivät täysikasvuisetkaan tervapääskyt yleensä pääse enää lentoon.

– Sillä on todella lyhyet jalat ja pitkät siivet, joten se ei pääse maasta helposti punkeamaan takaisin ilmaan. Monesti aikuisetkin ovat avuttomia. 

Siksi onkin hyvä, että tervapääskyn kestävyys on huippuluokkaa, sillä lintu pysyy ilmassa yhtä mittaa jopa kaksi vuotta. 

– Parin vuoden kuluttua se sitten laskeutuu, kun alkaa itse pesiä. Linnut syövät ilmassa ja pystyvät nukkumaankin ilmassa.

Lue myös:

    Uusimmat