Tiesitkö, että Irina Björklund on myös ritari? Taiteilija asuu Ranskassa farmillaan puoliso Peter Franzénin kanssa – "Kanat ovat ihan mielettömiä"

Irina Björklund juhlii pyöreitä ja konsertoi herättääkseen toivoa 18:26
Irina Björklund juhlii pyöreitä ja konsertoi herättääkseen toivoa

Irina Björklund elää farmilla yhdessä puolisonsa Peter Franzénin kanssa.

Tiistaina 7. helmikuuta 50-vuotispäiväänsä viettänyt näyttelijä ja laulaja Irina Björklund vieraili lauantaina Huomenta Suomessa keskustelemassa muun muassa viime vuonna julkaistusta Haikuja ihmiskunnalle -esikoiskirjastaan sekä elämästään Ranskassa.

Björklund ja tämän puoliso, näyttelijä Peter Franzén asuvat Ranskassa omalla pienellä farmillaan. Farmilla elelee Björklundin ja Franzénin lisäksi monenmoisia eläimiä, joista erityisen rakkaita pariskunnalle ovat kanat.

– Kanat ovat ihan mielettömiä, Björklund iloitsi.

Björklund ei koe farmielämää hektiseksi, vaikka siihen liittyykin paljon hoidettavia hommia. Björklundin mukaan farmin askareet ovat kuitenkin hänelle lähinnä sielunhoitoa.

Björklund tunnetaan näyttelijänä ja laulajana, mutta naiselta löytyy takataskustaan myös ritarin arvonimi. Vuonna 2016 Ranskan Kulttuuriministeriö palkitsi Björklundin paikallisen ritarin arvolla Ranskan ja Suomen yhteistyöstä kulttuurin saralla.

– Ne olivat näitä käännöksiä, joita tein aikanaan, käänsin suomalaisia biisejä ranskaksi. Se sai kivasti huomiota, hän muisteli.

Miten Björklund sai inspiraation Haikuja ihmiskunnalle -esikoiskirjastaan? Entä millaisilla teoilla ihminen voi elää ekologisemmin? Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat