Tiesitkö? Baariin kannattaisi ottaa mukaan kokonainen ananas

Ananas oli ennen vaurauden ja vallan symboli, jolla tehtiin vaikutus seuralaisiin.

Ananakset ovat tänä päivänä yleisiä hedelmiä ja niitä näkee maailmanlaajuisesti myynnissä sekä toreilla että kaupoissa. Näin ei suinkaan kuitenkaan ole aina ollut: 1700-luvulla ananakset olivat harvinaista herkkua ja niitä pidettiin vallan ja vaurauden statussymboleina.

Historiankirjojen perusteella ananakset ovat alun perin kotoisin Etelä-Amerikasta, josta Christopher Columbus vei ne Espanjaan. Erityisesti rikkaat eurooppalaiset ihastuivat tähän jalokiviä ja kruunua muistuttavaan uudenlaiseen hedelmään. Taiteilijat omaksuivat ananaksen nopeasti yhdeksi lempiaiheistaan. Ananaksia maalattiin tauluihin ja kaiverrettiin puuhuonekaluihin.

Ananaksia vuokrattiin bileilloiksi

Espanjasta ananas ajautui pikku hiljaa myös Englantiin, jossa sitä pidettiin 1800-luvulla vaurauden ehdottomana symbolina. Yksi ananas saattoi tuolloin maksaa tämän päivän 7000 euroon verrattavissa olevan summan. Ananas oli niin haluttu ja harvinainen, että monet englantilaiset vuokrasivat hedelmän illan ajaksi vain tehdäkseen seuralaisiinsa vaikutuksen.

Mitähän nykypäivän seurapiireissä tuumittaisiin, jos saapuisit juhliin paikalle kokonainen ananas kainalossa? Ehkä sinun kannattaisi kokeilla tätä iskurepliikkinä: ota ananas mukaan baariin, niin saat siitä loistavan aasinsillan keskustelun aloittamiselle.

Mistä tietää, että ananas on kypsä? Katso Aki Wahlmanin ananasvinkit:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat