Mainos

Tiedonjulkistamispalkinto Serlachius-elämäkerrasta

Tietokirjailija, filosofian tohtori Teemu Keskisarja on yksi kymmenestä, jotka saivat tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon tänään. 15 000 euron palkinto tuli viime syksynä ilmestyneestä teoksesta Vihreän kullan kirous – G. A. Serlachiuksen elämä ja afäärit.

Palkintoperusteluissa todetaan Keskisarjan teoksen avaavan lukijalleen huomattavasti laajemman kuvan kuin yhden ristiriitaisen merkkihenkilön historian.

-Keskisarjan vahvuutena on nimenomaan hänen kykynsä yhdistää G. A. Serlachiuksen henkilöhistoria analyysiin metsäteollisuuden synnystä suomalaisen hyvinvoinnin perustana.

-Teoksen vahvuutena on systemaattinen lähestymistapa: yhtään yksittäistä syytä ei nimetä, vaan henkilötekijät, kansalliset tekijät ja yleismaailmalliset trendit nivoutuvat kirjassa kiehtovaksi, lukijaystävälliseksi kokonaisuudeksi, perusteluissa sanotaan.

Vihreän kullan kirous on palkittu myös vuoden 2010 historiateoksena, ja se sai keväällä Lauri Jäntin säätiön kunniamaininnan.

Tiedonjulkistamisen 20 000 euron elämäntyöpalkinnon saivat toimittaja Teuvo Peltoniemi sosiaali- ja terveysalan ennakkoluulottomasta viestintätyöstä sekä professori Lea Pulkkinen psykologian tutkimukseen liittyvästä tiedonjulkistamisesta.

Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon saivat muun muassa toimittaja Timo-Erkki Heino talouspolitiikkaa tutkivista dokumenteistaan sekä huumeongelmasta kertovan Reindeerspotting-elokuvan työryhmä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.