Mainos

Tiedettävästi maailman vanhin mies kuoli Chilessä – sijaisperhe hoiti 121-vuotiasta viimeiset vuosikymmenet

Maailman vanhimpana pidetty chileläinen mies Celino Villanueva Jaramillo on kuollut sairaalassa, kertoo Guardian.

121-vuotias chileläisvanhus Celino Villanueva Jaramillo kuoli sairaalassa keskiviikkona. Hän joutui viikkoa aikaisemmin sairaalaan pudottuaan sängystä. Miehen kolme kylkiluuta murtuivat tapauksessa ja yksi puhkaisi miehen keuhkon.

Hätäleikauksen ja intensiivisen hoidon jälkeen lääkärit olivat optimistisia miehen selviytymisestä. Muutama päivä sitten miehen tilassa tapahtui kuitenkin käänne ja keuhkojen kunto muuttui kriittiseksi. Tiistaina pastori kutsuttiin paikalle tekemään hänelle viimeinen voitelu.

Chilen poliittikkojenkin ylistämä vanhus ei koskaan saanut erityistä vanhustenhoitoa. Miehen ollessa 99-vuotias chileläinen Moralesin perhe adoptoi miehen. Myöskään tämän adoptioperhe ei saanut korvauksia miehen vanhustenhoidon järjestämisestä.

Celino Villanueva ei pitkästä iästään huolimatta koskaan päätynyt Guinnessin ennätyskirjaan, sillä hänen syntymästään ei ole löydetty virallista todistusta.  

Celino Villanueva oli avioitumaton maanviljelijä eikä hänellä tiedettävästi ollut eläviä sukulaisia. Mies haudataan perjantaina.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.