Tie 12 avattu liikenteelle hurjan takaa-ajon jälkeen – poliisia kohti ammuttiin useita kertoja

Tie 12 välillä Äetsä–Huittinen on avattu jälleen liikenteelle. Asiasta tiedottaa Liikennevirasto. Tie oli suljettu, sillä alueella oli takaa-ajotilanne eilen illalla.

Tilanne sai alkunsa kello 18:n jälkeen, jolloin poliisi sai tehtävän pysäyttää valtatie 12:lla Tampereen suuntaan ajanut epäilty rattijuoppo. Kun auto tavoitettiin Nokialla, autosta ammuttiin poliiseja kohti.

Autosta ammuttiin poliiseja kohti myös valtatie 12:lla Sastamalan läpi Huittisiin edenneen takaa-ajon aikana. Epäiltyjen auto oli takaa-ajon mittaan hetkittäin kateissa poliisilta. Poliisit saivat takaa-ajon jälkeen pysäytettyä henkilöauton Huittisissa.

Ampujaksi epäilty mies haavoittui poliisin luodista. Poliiseja ei loukkaantunut. Haavoittunut epäilty kuljetettiin sairaalahoitoon. Paennutta autoa kuljettanut henkilö otettiin myös kiinni, kertoi poliisi.

Mukana useita poliisipartioita

Iltalehden saamien silminnäkijähavaintojen mukaan operaatioon otti osaa kymmenkunta poliisipartiota, osa raskaasti varustautuneena.

Poliisin mukaan partioita oli sekä Sisä-Suomen että Lounais-Suomen poliisilaitoksilta. Poliisi ilmoitti myös pyytäneensä tueksi virka-apuna Puolustusvoimilta panssariajoneuvon.

Aamulehti puolestaan kertoi, että seudun ihmisiltä tuli illan mittaan havaintoja aseistautuneista poliiseista muun muassa Nokialta, Porintieltä Salmin risteyksen kohdalta sekä Sastamalan keskustasta.

Lue myös:

    Uusimmat