Mainos

Thors: KHO olisi voinut päättää isoäiti-tapauksessa toisin

Maahanmuuttoministeri Astrid Thorsin (r.)mukaan korkein hallinto-oikeus (KHO) olisi voinut päätyä toisenlaiseenkin ratkaisuun egyptiläisen ja venäläisen isoäidin käännytyspäätöksissä.

Thorsista olisi kohtuullista, jos nämä heikkokuntoiset ja omaisistaan riippuvaiset isoäidit saisivat jäädä Suomeen.

Hän korosti, että isoäideillä on nyt kahden presidentin eli tasavallan presidentti Tarja Halosen ja KHO:n presidentin Pekka Hallbergin tuki. Hallberg olisi myöntänyt egyptiläisnaiselle oleskeluluvan, mutta lupahakemuksen käsitelleistä KHO:n tuomareista enemmistö hylkäsi hakemuksen.

Thors ei pelkää sitä, että jos näille isoäideille annetaan lupa jäädä Suomeen, se vetäisi perässään muita samanlaisia tapauksia. Hänestä näiden naisten tilanne on verraten poikkeuksellinen, ottaen huomioon heidän terveydentilanteensa ja sen, että lähtömaassa ei ole omaisia.

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) ei puolestaan halunnut ottaa karkotuspäätöksiin kantaa. Vanhanen sanoi lentokentällä palatessaan Afrikan-matkaltaan, että poliitikot eivät voi lausua mitään mielipidettä oikeuslaitoksen päätöksestä.

- Inhimilliseltä kannalta tällaiset karkotuspäätökset ovat aina äärimmäisen tunteita herättäviä kysymyksiä, mutta KHO on varmasti toiminut täysin lainmukaisella tavalla, Vanhanen sanoi.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.