THL: Suomessa on todettu 283 uutta koronatartuntaa – kuusi uutta kuolemantapausta

6:28
Video: MTV Uutiset Livessä käytiin läpi kymmenen kysymystä koronasta. Vastauksia on antamassa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen.

Suomessa on raportoitu 283 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Tartunnoista 175 raportoitiin Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.

Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 5 493 tartuntaa, mikä on 2 474 enemmän kuin edellisen kahden viikon aikana.

Suomessa on myös raportoitu kuusi uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa, lisäksi sairaalahoidossa olevien määrä on kasvanut. Sairaalahoidossa on nyt 175 ihmistä, mikä on 23 enemmän kuin perjantaina. Tehohoidossa on 18 ihmistä, mikä on yksi vähemmän kuin perjantaina.

Väkilukuun suhteutettuna tartuntoja eniten kolmessa sairaanhoitopiirissä

Väkilukuun suhteutettuna koronavirustartuntoja on viimeisten kahden viikon aikana todettu eniten Helsingin ja Uudenmaan, Päijät-Hämeen sekä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiireissä. Pienintä ilmaantuvuus on nyt Ahvenanmaalla sekä Itä-Savon, Vaasan ja Lapin sairaanhoitopiireissä.

Koronaepidemian alusta lähtien Suomessa on raportoitu yhteensä 24 912 tartuntaa. Kahden viikon aikana on siis raportoitu yli viidesosa kaikista Suomessa todetuista koronatartunnoista.

Keväällä tartuntoja kuitenkin jäi todennäköisesti paljon pimentoon, sillä koronatestejä tehtiin vähemmän, eikä niihin päässyt yhtä matalalla kynnyksellä kuin nyt.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja