Koronaluvuissa pieni positiivinen pilkahdus: Tartuntojen kasvu kahden viikon aikana on lähes pysähtynyt

Suomessa on raportoitu 411 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Kahdessa viikossa on raportoitu 5  988 tartuntaa, mikä on 41 enemmän kuin kahden edellisen viikon aikana. Kahden viikon aikana todennettujen tapausten määrä on siis lähestulkoon lakannut kasvamasta.

Keskiviikkona raportoitiin myös kuusi uutta koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta. Sairaalahoidossa on 268 potilasta, joista tehohoidossa on 34. Tehohoidossa olevien potilaiden määrä on vähentynyt eilisestä yhdellä. Kaikkiaan sairaalahoidossa on nyt 16 ihmistä vähemmän kuin eilen.Koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia on raportoitu nyt yhteensä 472.

THL:n mukaan viimeisen viikon aikana todettujen tartuntojen määrä on yhä kasvussa. Seitsemässä päivässä on todettu yhteensä 3  138 koronadiagnoosia, mikä on 288 kappaletta enemmän kuin sitä edeltäneen viikon aikana.

Korkeimmat ilmaantuvuusluvut ovat Helsingin ja Uudenmaan, Varsinais-Suomen sekä Etelä-Savon sairaanhoitopiirien alueilla. Alhaisimmat luvut ovat puolestaan Kainuun, Keski-Pohjanmaan ja Itä-Savon alueilla.

Ilmaantuvuus kertoo tapausten suhteellisen yleisyyden eri alueilla. Se mitataan tartuntojen määränä 100  000 asukasta kohden viimeisen kahden viikon ajalta.Yhteensä koronavirustartuntoja on raportoitu 31  870 kappaletta. Koronatestejä on puolestaan tehty yli 2,2 miljoonaa kappaletta.

Lue myös:

    Uusimmat