THL ehdottaa karanteenin lyhentämistä viiteen vuorokauteen – Salminen MTV:lle: Rokottamattomat todennäköisesti jäämässä ulkopuolelle

3:33
Näin THL:n Mika Salminen vastasi tänään koronakaranteenien mahdolliseen lyhentämiseen – rajaisi lyhyemmän karanteenin vain rokotetuille

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ehdottaa karanteenin ja eristyksen lyhentämistä viiteen vuorokauteen.

THL on antanut asiasta tänään lausunnon sosiaali- ja terveysministeriölle (STM) ja valtioneuvoston kanslialle (VNK).

THL:n mukaan karanteenin ja eristyksen lyhentämistä tulisi harkita painottaen välitöntä ja täydellistä omaehtoista eristäytymistä viisi vuorokautta oireiden alusta.

– Nopea omatoiminen eristäytyminen on hyvin tehokas tapa välttää jatkotartuntoja, kun koronaan viittaavia oireita ilmenee. Lisäksi koronatestaus ja tartunnanjäljitys ovat monin paikoin hyvin kuormittuneita, joten virallisen tiedon saamisessa voi kestää useita päiviä, sanoo THL:n johtaja Mika Salminen.

Salminen kertoo MTV Uutisille, ettei karanteeni todennäköisesti lyhene rokottamattomilla.

– Rokottamattomien kohdalla olisi todennäköisesti tarpeen pitää isompi turvamarginaali. Lausunto ei sisällä vielä kaikkia yksityiskohta, mutta ne tulevat myöhemmin.

Koronatartunnalle altistuneen henkilön karanteeni on nykyisellään 10 päivän mittainen, vaikka oireita ei olisi.

6:40
HUSin Lehtonen MTV:lle: "Koronalle altistuneiden määrät ovat niin suuria, että ei ole mitään järkeä yrittää heille testiä järjestää"


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja