Thierry Neuvillen ulosajolla kova hinta – belgialaistähti myönsi virheensä: "Se oli liian myöhäistä"

Näin Thierry Neuville selitti kallista ulosajoaan: "Menetin keskittymisen sekunnin murto-osaksi" 1:13
Näin Thierry Neuville selitti kallista ulosajoaan: "Menetin keskittymisen sekunnin murto-osaksi".

Hyundain tähtikuljettaja Thierry Neuville ajoi kolmospaikalta ulos Sardinian MM-rallin kahdeksannella erikoiskokeella. Belgialainen myönsi suoraan tehneensä huolimattoman ajovirheen.

MM-sarjaa johtava Neuville oli kiinni hyvässä sijoituksessa, mutta kahdeksannella erikoiskokeella kokenut belgialainen sortui kohtalokkaaseen ajovirheeseen ja ajoi ulos.

Ulosajon jälkeen jopa Neuvillen tallitoveri Dani Sordo ihmetteli, miksi Neuvillen piti ajaa niin suurella riskillä. 

– Näin Thierryn, ja olin todella pettynyt. Helvetin v***u. En tiedä, miksi pitää ottaa noin paljon riskejä. Vaikea pätkä. Thierryn ulosajon jälkeen mietin aivan liikaa. Olin surullinen, Sordo kommentoi EK8:n maalissa.

Neuville astui median eteen harmistuneena ja otti syyt ulosajosta omille niskoilleen. Pieni herpaantuminen keskittymisessä koitui tällä kertaa kalliiksi.

– Menetin erikoiskokeella keskittymiseni sekunnin murto-osaksi. Tajusin, että mutka on tiukka vasta, kun näin mutkan. Se oli liian myöhäistä. Tajusin heti, että olisi vaikeaa päästä mutkasta läpi ja jäimme ojaan jumiin, Neuville kertaa ulosajoaan MTV Urheilulle.

– Teimme kovasti töitä ja suurimman osan työstä jo eilen. Tänään ajoimme hyvällä rytmillä ja kaikki toimi hyvin. Mutta kun keskityin johonkin muuhun vain sekunnin murto-osan, niin ajoimme ulos.

Sardinian MM-ralliin lähdettäessä Neuville johti MM-sarjaa 24 pisteen erolla Toyotan Elfyn Evansiin ja 31 pisteen erolla Ott Tänakiin. Ulosajo vaikeuttaa huomattavasti Neuvillen urakkaa maailmanmestaruustaistelussa, sillä lauantain MM-pisteet menevät nyt sivu suun. Tallitoveri Tänak on rallissa tällä hetkellä toisena ja täten kutistamassa belgialaisen etumatkaa tuntuvasti.

Neuville aikoo korjata virheensä sunnuntaina ja lähtee jahtaamaan MM-pisteitä kaasu pohjassa.

– Sunnuntai on vielä edessä. Tavoite on selvä. Meidän on otettava 12 pistettä. Se ei ole helppo tehtävä, mutta se ei ole ollut helppoa aikaisemminkaan, eikä tule olemaan helppoa tulevissakaan ralleissa, Neuville painottaa.

Massiivinen käänne rallin maailmanmestaruustaisteluun – Thierry Neuville ajoi ulos: "Siellä lepää kaukana puskassa!" 1:04
Thierry Neuville ajoi ajovirheen seurauksena ulos Sardinian MM-rallin kahdeksannella erikoiskokeella.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat