Therese Johaugin paluukisasta hurjaa puhetta hiihtotähdiltä: "Olemme helppo saalis"

Kilpasiskot pelkäävät, että tulevana viikonlopun hiihdettävä Lillehammerin 30 kilometrin startti on kuin räätälöity kisaladuille palaavalle Therese Johaugille.

Naiset hiihtävät Lillehammerin kansallisissa kisoissa perjantaina viiden kilometrin perinteisen hiihtotavan kisan ja lauantaina väliaikalähdöillä 30 kilometrin vapaan kilpailun. 

Lähtöviivalle myös takavuosien hiihtovaltiatar Therese Johaug, jolle kilpailu on ensimmäinen Norjan maaperällä yli kahteen vuoteen. Hän otti jo maaliskuun alussa tuntumaa laduilla voittamalla kisan näytöstyyliin Sveitsissä.

Nykyinen hiihtotähti Astrid Öyre Slind ennakoi melkoista testiä.

– Siitä tulee kova, mutta yritän olla yliajattelematta reittiä. Tuollaisia pitkiä matkoja voi pitää tylsinä, mutta juuri niissä on vaaransa. Therese on silti varmasti tyytyväinen, Slind heittää VG:lle.

Kysyttäessä Slind toteaa, että kolmen kympin väliaikalähtökisa on kuin Johaugille pedattu.

– Se sopii hänelle kuin hanska käteen. Hän uskoo voivansa voittaa. En tiedä, millaisessa kunnossa hän on, mutta hän tietää, että se sopii hänelle erittäin hyvin, Slind täräyttää.

Lillehammerissa latu nousee peräti kilometrin korkeuteen. Se lisää muiden huolenaiheita entisestään.

– Olemme todennäköisesti helppo saalis – kuin antiloopit leijonaa vastaan savannilla, tokaisee Lotta Udnes Weng.

– Reitti on kuin Theresen unelmista. Meille muille se on pahempi. On jännä nähdä hänet startissa. Odotukset ovat kovat, vaikkei hän ole hiihtänyt hetkeen. Hän on varmasti itsekin innoissaan.

Lue myös:

    Uusimmat