Frida Karlssonilta pöyhkeä kuitti Therese Johaugin valmentajan kovaan väitteeseen – "Sehän on käytännössä kolmosvaihteella kulkemista"

Norjan Therese Johaugin valmentaja Pål Gunnar Mikkelsplass totesi Dagbladetille, että Pekingin talviolympialaisten ladut sopivat täydellisesti norjalaiselle ja se olisi hänelle etu yhteislähtökisassa. Johaugin kanssa tällä kaudella vuoronperään kilpailuja voittanut Ruotsin Frida Karlsson ei allekirjoita väitettä.

Pekingin kisaladun loppuosassa ennen maaliintuloa on urheilijoille luvassa pitkä ja loiva ylämäki sekä reipas alamäki. Pekingissä kisataan 1750 metrin korkeudessa. Mikkelsplassin mielestä tämä on etu Johaugille.

– Se on raskasta maastoa ennen kuin tulet stadionalueelle. Ei siis kuten oli esimerkiksi MM-laduilla Seefeldissä ja Oberstdorfissa. Se on Thereselle etu yhteislähtökisassa, Mikkelsplass totesi.

Karlsson on ollut tiukassa taistossa tällä kaudella Johaugin kanssa maastohiihdon maailmancupissa. Ruotsalainen uskoo, että Pekingin maastot sopivat hänelle erinomaisesti.

– Se on käytännössä kolmosvaihteella kulkemista ja sen pitäisi sopia minulle pituuteni vuoksi, joten minulla voi olla lisävaihdetta niissä karkeloissa, Karlsson sanoi Expressenille.

Maasto sopii Karlssonin mielestä paremmin hänelle kuin Johaugille, koska on tätä pidempi.

– Kyllä, minä olen muutaman senttimetrin pidempi, Karlsson totesi pöyhkeästi.

Johaug on Eurosportin urheilijaprofiilin mukaan 162 senttimetriä pitkä. Karlssonin kohdalla senttimetrejä on kymmenen enemmän. Pekingin talviolympialaiset starttavat 4. helmikuuta. Maastohiihtäjien urakka alkaa seuraavana päivänä naisten yhdistelmäkilpailulla.

Lue myös:

    Uusimmat