Therese Johaugille raivattiin väylä Juha Miedon onnitteluiden jälkeen – kuningas nappasi lämpimään mestaruussyleilyyn

Therese Johaug otti omansa hiihdon MM-kisojen 10 kilometrin perinteisen kisassa. Kisan jälkeen Norjan kuningaspari saapui onnittelemaan häntä.

Johaug otti kultaa 12,2 sekunnin erolla Ruotsin Frida Karlssoniin. Pronssille hiihti toinen norjalainen, Ingvild Flugstad Östberg, joka peittosi Krista Pärmäkosken vain 1,4 sekunnilla.

Kilpailun jälkeen palkintokolmikon kukitti suomalainen hiihtolegenda Juha Mieto. Kun kolmikko oli tuuletellut palkintopallilla, ihmisjoukkoon raivattiin väylä.

Johaug ja Östberg astelivat tapaamaan Norjan kuningasta Harald V:ttä ja kuningatar Sofiaa. Kuningas Harald antoi Johaugille lämpimän onnitteluhalin.

Johaug on voittanut tällä kaudella kaikki hiihtämänsä normaalimatkat.