Therese Johaug hirmuajalla murskavoittoon yleisurheilun Norjan mestaruuskisoissa – SM-kultaakin olisi irronnut selvällä erolla

Hiihtolajien MM-kilpailuissa Seefeldissä kolme maailmanmestaruutta napannut Norjan Therese Johaug on nyt myös maansa mestari yleisurheilussa. Johaug juoksi Norjan mestaruuskisoissa 10 000 metrin kilpailussa ja voitti murskaavalla erolla.

Johaugin aika 32.20,80 on kaikkien aikojen kovin Norjan mestaruuskisoissa juostu aika. Eroa toiseksi tulleeseen Maria Sagnes Wåganiin oli vajaat kaksi ja puoli minuuttia. Yleisurheilun Euroopan tilastoissa Johaugin aika riittäisi 20 nopeimman joukkoon.

Jos Johaug olisi ollut mukana Kalevan kisoissa, olisi hän ottanut Suomen mestaruuden ja senkin selvällä erolla. SM-kultaa matkalla vei Johanna Peiponen ajalla 33.59,63. Se on noin minuutin ja 40 sekuntia hitaampi kuin Johaugin aika.

Norjalaistähti juoksi ensimmäiset kolme kilometriä yhdeksään minuuttiin ja 30 sekuntiin. Hän ohitti useita juoksijoita kahdella kierroksella.

– Se oli uskomattoman hauskaa juosta ja kokeilla. Toivoin, että rikkoisin oman ennätykseni ja onnistuin siinä, Johaug sanoi NRK:lle.

Johaugin aika jää puolen minuutin päähän Dohan MM-rajasta.