The Times: Brittiläinen parannettiin HI-viruksesta – kenties ensimmäisenä maailmassa

Brittiläinen mies on kenties ensimmäinen ihminen maailmassa, joka on parantunut HI-viruksesta. Mieheen käytettiin uutta kokeellista hoitoa, jonka tarkoitus on hävittää virus ihmiselimistöstä. Asiasta kertoo muun muassa The Times ja The Independent.

Kokeelliseen hoitoon on osallistunut 50 ihmistä, joista 44-vuotias britti on ensimmäinen, joka on saanut hoidon päätökseen. Hoidon on suunnitellut liuta tutkijoita ja lääkäreitä Iso-Britannian viidestä eri yliopistosta. Miehen veressä ei ole enää havaittavissa virusta. Tutkijat kuitenkin varoittavat, että vielä on liian aikaista sanoa, toimiiko hoito oikeasti, mutta mies voi tietojen mukaan aikaisempaa paremmin.

Kokeellisen hoidon tarkoitus on tuhota HI-virus elimistöstä kokonaan, myös nukkuvista soluista.  

– Tämä on yksi ensimmäisistä vakavista yrityksistä löytää kokonaisvaltainen parannuskeino HI-virukseen, kertoo Britannian kansallisen terveystutkimuslaitoksen Mark Samuels The Timesille.

HI-virusta kantaa tällä hetkellä lehtien mukaan noin 37 miljoonaa ihmistä. Se leviää pääosin suojaamattoman seksin tai likaisten neulojen kautta.

HI-virus tuhoaa ihmisen verestä valkosoluja tuhoten näin ihmisen puolustusjärjestelmän. Edenneenä sairautena HIV on Aids, jolloin ihmisen elimistön vastustuskyky on jo heikentynyt selvästi. Nykylääkkeillä HI-virusta pystytään hoitamaan, mutta ei parantamaan. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja